A Milli Futbol Takımı’ın yeni sponsoru, el konulan ve haraç-mezat satılan Sürat Kargo

Gülen cemaati ile ilişkilendirilerek 15 Temmuz'dan sonra el konulan şirketlerinden Sürat Kargo, A Milli Erkek Futbol Takımı'na sponsor oldu. 3 yıl önce şaibeli satışla tartışılan Halil İbrahim Bacacı yeniden gündemde...

  • ü
  • 22 Mayıs 2024
  • ü
  • Spor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) A Milli Erkek Futbol Takımı için Bacacı Yatırım Şirketlerinden Sürat Kargo ile sponsorluk anlaşması imzaladı.

Gülen cemaati ile ilişkilendirilerek 15 Temmuz’dan sonra el konulan şirketlerinden Sürat Kargo, ihale ile Bilal Erdoğan’ın okul arkadaşına verilmişti. 2021 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Sürat Kargo ve Sürat Lojistik ihalesinde, en yüksek teklifin 335,5 milyon TL ile muhammen bedelin sadece 10 milyon TL üzerinde gerçekleştiğini bildirilmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Riva Tesisleri’nde gerçekleştirilen sponsorluk tanıtımına TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Sürat Kargo Genel Müdürü Cem Oğuz, TFF Başkan Vekili Alkın Kalkavan ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella katıldı.

HARAÇ MEZAT BİLAL ERDOĞAN’IN ARKADAŞINA: NE OLMUŞTU?

2021 yılında Sürat Kargo ve Sürat Lojistik ihalesi için 16 firma şartname satın aldı, 11”i bilgi odası sürecine dahil oldu ancak sonunda 4 firma teklif verdi. Teklif verenlerden bir tanesi teminat mektubu sunmadığı için ihale dışı bırakıldı. Üç firmanın ihaleye alınmasına karar verildi.

Verilen teklifler 230 milyon lira, 325 milyon 575 bin lira, 327,5 milyon lira. Kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif olan 327,5 milyon lira üzerinden açık artırma aşamasına geçildi ve katılımcılar tarafından yapılan artırımlar sonucunda 335,5 milyon lirayla en yüksek teklife ulaşıldı. İkinci en yüksek teklif ise 334,5 milyon lira oldu.

CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu şirketin hem değeriyle ilgili hem de prosedürle ilgili birçok soru sormuştu. Kuşoğlu, “Normalde 335 milyon 500 bin liraya satılan şirketin değeri, 1 milyar 700 milyon liranın üzerinde. Yani 1.3 milyar liralık kamu zararı söz konusu. Ayrıca da satış kararı usulsüz” demişti.

İhale sonrası gazeteci Murat Ağırel, “İhaleyi alan firma kim çıktı? Buyurun SARMAL”a…” demiş ve şunları yazmıştı:

İhaleyi alan firma olarak “Port Kargo” gözüküyor. Bu firma aslında 2021 Şubat ayında “PORT Denizcilik” adıyla 1 milyon TL sermaye ile kuruluyor. Sonrasında Temmuz ayında unvan değiştiriyor ve “Port Kargo” oluyor.

Firma sahibi Halil İbrahim Bacacı.”

HORTUMCU DİNCİ VAKIFLARLA BAĞLANTI

Gazeteci Çiğdem Toker ise konuya ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

“Halil İbrahim Bacacı. Eğer içinde TÜRGEV, TÜGVA, TÜRKEN, Ensar geçen haberlerin düzenli okuruysanız ,bu ismi hatırlayabilirsiniz. Bacacı, Ensar Vakfı’nın yanısıra TÜRGEV ile Ensar’ın ABD’de kurduğu TÜRKEN’de yöneticilik yapmış bir isim.

Bunun yanısıra, Panout A.Ş adlı şirketiyle, İBB yönetimi AKP’deyken 1066 akıllı durak ihalesiyle gündeme gelmiş, sonra da icra takibi yapıldığı haberleri çıkmıştı. (Cumhuriyet)

BİLAL ERDOĞAN’IN ARKADAŞI

Bilal Erdoğan’ın mezun olduğu Kartal İmam Hatip mezunu olan Bacacı’nın şirketi, TMSF ihalesinde ipi göğüsleyen şirket olacak mı? Port Kargo ve Lojistik A.Ş’nin bağımsız bir şirket mi yoksa TÜRGEV, Ensar, Türken gibi vakıflarla iktisadi/organik bağları var mı ve olacak mı gibi sorular da cevap bekliyor.

Ama TMSF’nin cevaplaması gereken asıl soru şu olmalı: Sürat Kargo beş ay önce kurulup, ihaleden üç hafta önce amaçlarına posta ve kargo taşımacılığını eklemiş bir şirkete mi verilecek?

En yüksek teklifi Kuşoğlu’nun belirttiği Port Kargo verdiyse, bu şirketin bu ölçekteki bir ihaleye girebilecek mali gücü nereden kaynaklanıyor?”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com