98’inci Gazi Koşusu’nda şampiyon Akın Sözen ile ‘Dragon Flame’

Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası olarak düzenlenen Gazi Koşusu'nun 98'ncisini jokey Akın Sözen ile 'Dragon Flame' kazandı.

  • ü
  • 30 Haziran 2024
  • ü
  • Spor

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen geleneksel Gazi Koşusu Veli Efendi Hipodromunda koşuldu. Yarışı Akın Sözenin jokeyliğini yaptığı 5 numaralı Dragon Flame kazandı. (Depo Photos)

Türkiye’nin at yarışlarındaki derbisi Gazi Koşusu bugün 98’inci kez koşuldu. Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen yarış büyük heyecana sahne oldu. Üç yaşlı safkan İngiliz atlarının yarış hayatlarında sadece bir kez koşabildikleri, 2 bin 400 metre mesafeli çim pistteki koşuya 22 at katıldı.

NE KADAR PARA ÖDÜLÜ VERİLDİ?

Bu özel yarışın galibi sahibine 13 milyon 500 bin lira para ödülü kazandırdı. İkinciye 5 milyon 400 bin, üçüncüye 2 milyon 700 bin, dördüncüye 1 milyon 350 bin, beşinciye 675 bin lira ikramiye ödendi.

BOLD PİLOT’UN REKORU YİNE KIRILAMADI

Gazi Koşusu’nda galibiyet rekoru ise efsane jokey Mümin Çılgın’ın. Çılgın, dokuz kezle bu yarışı en fazla kazanan isim. Gazi’de en fazla kazanan eküri 13 kezle Eliyeşil. Pist rekoru Bold Pilot’ın. 1996’da Halis Karataş yönetiminde 2.26.22 koşan Bold Pilot’ın rekoru halen kırılamadı. Üst üste kazanma rekoru ise yedi kezle, dün Son of Cooger adlı safkanla piste çıkan Ahmet Çelik’e ait.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com