Karagümrük’ü 90’da yenen Galatasaray şampi…

Lider Galatasaray, Süper Lig’in 36. haftasında konuk olduğu Karagümrük'ü Berkan Kutlu'nun 90. dakikada attığı golle 3-2 yenerek Fenerbahçe'yle arasındaki 6 puanlık farkı korudu. Sarı-Kırmızılı ekip, gelecek hafta evinde ağırlayacağı Fenerbahçe’den 1 puan alması halinde şampiyonluğunu ilan edecek.

Tüm maçların aynı gün ve aynı saatte başladığı Süper Lig’in 36. haftasında Karagümrük ile lider Galatasaray, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya geldi. Sarı-Kırmızılı ekip, geriye düştüğü maçı 90’da attığı gole 3-2 kazanarak galibiyet serisini 17 maça yükseltti ve şampiyonluk yolunda çok önemli 3 puanı hanesine yazdırdı. Karagümrük ise hayati önemde olan maçı kaybederek küme düşme hattına geriledi.

Galatasaray, Barış Alper Yılmaz

BARIŞ ALPER YILMAZ – MERTENS ORTAKLIĞI

Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri 45+4. dakikada Barış Alper Yılmaz, 70. dakikada Mertens ve 90. dakikada Berkan Kutlu attı. Barış Alper’in attığı golde Mertens, Mertens’in attığı golde de Barış Alper asist yapan isimdi. Karagümrük’ün gollerini ise 34. dakikada Mendes ve 83. dakikada Markao kaydetti.

Galatasaray, Barış Alper Yılmaz, Berkan Kutlu

BERKAN’IN KARİYER GOLÜ 3 PUANI GETİRDİ

Karagümrük , 83. dakikada 2-2’lik eşitliği sağlamıştı. Galatasaray, şampiyonluğu riske atmamak için bir gol arıyordu ki 81. dakikada Kerem Demirbay’ın yerine giren Berkan Kutlu, cezaalanı dışından çektiği harika şutla Karagümrük kalecisi Sirigu’yu avladı ve çok güzel bir gole imza attı. 2020 yazında Alanyaspor’dan transfer edilen ve bu sezonun ilk yarısını Serie A ekiplerinden Genoa’da kiralık geçiren Berkan Kutlu, Karagümük ağlarını sarsarak Sarı-Kırmızılı formayla ilk golüne imza attı.

FENERBAHÇE DERBİSİNDE ŞAMPİYONLUĞU KUTLAYABİLİR

Galatasaray, bu sonucun ardından puanını 99’a yükseltti. Ligde kalma mücadelesi veren Karagümrük ise 37 puanda kaldı. Galatasaray gelecek hafta derbide Fenerbahçe’yi konuk edecek. Sarı-Kırmızılı ekip sahadan 1 puanla ayrılsa bile şampiyonluğunu ilan edecek. Karagümrük ise Gaziantep FK deplasmanına çıkacak.

Galatasaray, Mauro Icardi

Krallık yarışında zirvede yar alan Mauro Icardi, Karagümrük maçında gol atamadı.

OKAN BURUK KADROYU BOZMADI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, son haftalardaki kadroyu bozmadı. Buruk, ligin son 3 haftasında ilk 11’de görevlendirdiği futbolcuları, Karagümrük karşısında da sahaya sürdü. Galatasaray, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan maça Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Ziyech, Mertens, Barış Alper Yılmaz ve Icardi ile başladı.

Galatasaray, taraftar, tribün

GALATASARAYLI TARAFTARLAR TRİBÜNLERİ DOLDURDU

Galatasaraylı taraftarlar, karşılaşmada kendilerine ayrılan tribünü tamamen doldurdu. Statta karşılaşmayı takip eden yaklaşık 25 bin sarı-kırmızılı taraftar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi. Karagümrük taraftarları da yer aldıkları Batı Tribünü’nde takımlarını destekledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

SÜPER LİG 36. HAFTA SONUÇLARI

Karagümrük – Galatasaray: 2-3

Fenerbahçe – Kayserispor: 3-0

Alanyaspor – Beşiktaş: 1-1

Trabzonspor – İstanbulspor: 3-0

Hatayspor – Ankaragücü: 2-1

Adana Demirspor – Gaziantep FK: 1-6

Kasımpaşa – Antalyaspor: 3-1

Konyaspor – Samsunspor: 3-0

Sivasspor – Başakşehir: 0-1

Pendikspor – Rizespor: 2-1

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com