Ronaldo’dan tarihi gol: En golcü futbolcu o

Portekiz'in Hırvatistan'ı konuk ettiği UEFA Uluslar A Ligi 1 Grup ilk maçında takımının ikinci golüne imza atan Cristiano Ronaldo, futbol tarihinde 900 gole ulaşan ilk futbolcu oldu.

  • ü
  • 06 Eylül 2024
  • ü
  • Spor

Cristiano Ronaldo, futboldaki birçok rekoru alt üst etmeye devam ediyor. Kariyerini 39 yaşında da sürdüren Ronaldo, attığı golle 900 gol atan ilk futbolcu olmayı başardı.

UEFA Uluslar A Ligi 1 Grup’ta Hırvatistan’ı 2-1 yenen Portekiz’de 39 yaşındaki yıldız golcü Cristiano Ronaldo, futbol tarihinde 900 gol atan ilk futbolcu oldu. UEFA Uluslar A Ligi 1 Grup ilk maçında Portekiz, başkent Lizbon’da konuk ettiği Hırvatistan’ı 2-1 mağlup etti.

Portekiz, 7. dakikada Jose Diogo Dalot’un golüyle 1-0 öne geçerken Ronaldo, 34. dakikada farkı ikiye çıkardı. Hırvatistan, 41. dakikada Dalot’un kendi kalesine golüyle farkı bire indirse de Portekiz, maçı 2-1 kazandı.

Maçta 1 gol atan Ronaldo, kariyerinde çıktığı 1.238 maçta 900 gol ile rekor kırdı.

Ronaldo; Portekiz Milli Takım tarihinin en golcü futbolcusu, milli takımlar tarihinin en golcü futbolcusu, Şampiyonlar Ligi tarihinin en golcüsü ve dünya futbol tarihinin en golcüsü gibi birçok unvanı taşıyor. 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com