VINTAGE

GEÇMİŞ döneme ait, nostaljik değere sahip tek ve özel parça ya da koleksiyonlara verilen isim. Christian Dior’un 40’lardaki New Look’u, Pucci’nin 60’lardaki baskıları, YSL’nin 80’lerdeki takımları gibi…

Retro ile bu kavramın arasındaki ayrımın belirsizleşmesinin altında da aslında bu giyim tarzının geniş kitlelerce tercih edilmesinin yattığı rahatlıkla söylenebilir.

19. yüzyılda ortaya çıkan Vintage giyim tarzı, farklı dönemlere ait stil ve kombinleri yansıtan bir moda akımıdır. 20. yüzyıl veya daha öncesinden kalan kıyafet veya nesneler vintage olarak tanımlanır.

Vintage ürünler nelerdir?
Vintage, antika kadar eski değil ancak 10-30 yıl arası giyim kuşam, araba gibi modadan nasibini alan eski ürünler için kullanılır. İsim olan Vintage’ın Türkçe karşılığı ise bağ bozumudur. Retro ise geriye doğru anlamına gelir ve moda dünyasında “geçmişe ait” olarak kullanılır.

Kıyafet, araba ve mücevherler için kullanılan bir terim olan vintage her ne kadar eskiye ait olsa da geçmişi antika kadar eski değildir.

Vintage modası nedir?
Vintage giyim genellikle en az 20 yıl öncesine ait olan ve o dönemin moda trendlerini yansıtan kıyafetlerdir. Bu tarz giysiler geçmiş dönemlerin estetiğini günümüze taşırken kaliteli malzemeleri ve özgün tasarımlarıyla da dikkat çeker.

Retro ve vintage arasındaki fark nedir?
Özetle vintage gerçekten eski ürünler için; retro ise sadece “eski gibi görünen” yeni ürünler için kullanılır.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com