TRENÇKOT – TRENCHCOAT

BELİ kalın deri kemerle ya da kendi kuşağıyla sıkıca bağlanan çoğunlukla doğal tonlardaki modellerinin tercih edildiği her mevsim giyilen pardösü. Diğer detaylar arasında kapüşon, eğik yan cepler, fermuar ve geniş kolları sayabiliriz. Burberry modelleri ise artık klasikleşmiş durumda.

Biraz daha belirgin kılmak gerekirse: Trençkot su geçirmez, pamuklu gabardin matkabı, deri veya poplinden yapılan bir ceket çeşididir. Genellikle çıkarılabilir ısı yalıtımı astarı, reglan kılıfları vardır. Geleneksel olarak, 10 ön düğmeli kruvaze ve geniş yakaları, düğmeyi kapatan cepleri vardır.

Trençkot ne zaman giyilir?
Söz konusu ürün genellikle sonbahar ve kış aylarında giyilen bir kıyafet olarak bilinir. Klasik trençkot modelleri bu soğuk mevsimlerde giymek için oldukça uygundur.

Bu giysinin temel işlevi, kullanıcıyı soğuk, rüzgar ve yağmur gibi hava koşullarından korumaktır. Suya dayanıklı kumaşları sayesinde, yağışlı havalarda ideal bir tercih olur.

Trençkot ismi nereden gelir?
Dünya Savaşı yıllarında İngiliz askerlerinin üniformalarının üzerine giyebilecekleri hafif ve suya dayanıklı bir palto aramalarıyla başlıyor trençkotun hikayesi. İngiliz ordusu ağır ve kullanışsız kalın paltoların yerini alacak hafif bir kıyafet istemesi üzerine trençkot üretilmeye başlanıyor.

Uzun trençkot kimlere yakışır?
Uzun trençkot daha çok uzun boylu kişilere yakışır gibi bir algı olsa da kısa boylu kişiler de doğru kombini yaptığı takdirde uzun trençkotları giyebilir.

Kısa boylulara trençkot yakışır mı?
Kısa boylu ve hafif kiloluysanız seçtiğiniz trençkotu giyerken kemerini bağlamamaya özen göstermeniz gerekir.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com