SEÇİL ERZAN

TEKİRDAĞ’IN Çorlu ilçesinde dünyaya geldi (1977). Ailenin tek çocuğu. Eğitimini Çorlu Lisesi’nde tamamladı. Kocaeli Üniversitesi’nde Jeoloji Mühendisliği okudu.

Okulu bitirdiğinde mühendisliği değil, bankacılığı seçti. İlk görevi kredi kartı dağıtmaktı. Sonrasında kısa bir süre gişede çalıştı. İmtihanı kazanarak 2000 yılının sonlarında müdür oldu.

Çorlu’da 10 yıl şube müdürü olarak çalıştıktan sonra Denizbank Bahçeşehir şubesine müdür olarak atandı. 2012 yılında Denizbank’ın Florya, ardından da Levent Büyükdere şubesine geçti.

Denizbank ile Galatasaray arasında 2013’te sponsorluk anlaşması imzalandığı için görevi sırasında dönemin Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim’in finansal danışmanlığını yaptı.

Şube müdürü olarak yaklaşık 11 yılda çok sayıda futbolcu, iş insanı ve yakınlarına bir ‘fon’ vaadiyle yüksek para getirisi tavsiyesinde bulundu.

Sonun Başlangıcı
Kendi ifadelerine göre, hapisle bitecek olan süreç şube müdürlüğüne atandığı zaman başladı. Teyzesinin oğlu Tanın Yılmaz, borsa yatırımcısıydı. Seçil Erzan’a 2011 yılında borsada çok kazandıracak bir kâğıtla ilgili tüyo verdi.

Bunun üzerine müşterilerin hesaplarından çektiği paraları borsaya yatırdı. Ancak 3 gün içerisinde 1 milyon TL zarar etti.

Ufukta Tefeciler Var
Açığı kapatmak adına teyzesinin oğlu Tanın Yılmaz’dan para aldı. Daha sonra kendisiyle birlikte tutuklanacak olan galerici Ali Yörük’ten yardım istedi. Ancak aldığı paralar açığı kapatmadı. Bu aşamadan sonra tefecilerden yüksek faizle borçlar almaya başladı.

Seçil Erzan 2011’in sonunda bankanın Florya şubesinin müdürü olarak atanmıştı. Banka 25 Mart 2013’te Galatasaray’la sponsorluk anlaşması yapınca, kulüpteki herkese bu şubede hesap açıldı, kredi kartları dağıtıldı. Artık yönettiği para iyice artmıştı. Fatih Terim başta olmak üzere futbolcuların finansal danışmanı olmuştu. Yatırım hesaplarını yönetiyordu. Ancak eski borçları bir türlü yakasını bırakmadı.

Özel Fon Vaadi
Sürekli para isteyen tefeciler kendisini ölümle tehdit edince, 2020’de özel fon vaadiyle para toplamaya başladı. Başta işin içinde futbolcular yoktu.

Ponzi benzeri bir yapı kurduğundan sürekli yeni müşterilere ihtiyaç vardı. O da arasının iyi olduğu futbolculardan para toplamaya başladı. Yeni gelenden aldığı parayı diğerlerine dağıttı. Kazanç büyüktü. Seçil Erzan güvence olarak kendi imzası ve banka kaşesi bulunan kâğıtları veriyordu.

Göktürk’teki Evi
Seçil Erzan’ın İstanbul’daki evi Göktürk’teydi. Balkonlarındaki martı sembolleriyle tanınan Larus Palace sitesinde, çift cepheli, 160 metrekarelik bir dairede kiracıydı. Beş yıl önce buraya taşınmıştı. Evin kirası 12 bin TL’ydi. Son dönemde aynı binada kiralar 80-100 bin bandına tırmanmıştı. Ev sahibi bu nedenle sorunluydu. Seçil Erzan kirayı 40 bin TL’ye çıkartmayı teklif etse de ev sahibi kabul etmedi ve dava açtı.

Fatih Terim Fonu
Öte yandan, Fatih Terim Fonu olarak bilinen davayla ilgili de gelişmeler yaşandı. Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 21 kişinin dolandırdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan DenizBank’ın Levent’teki şube müdürü Seçil Erzan’ın kırık telefonundaki 181 bin 538 adet mesajın incelenmesi tamamlandı. Bilirkişinin hazırladığı raporda, Erzan’ın 74 farklı kişiyle yaptığı dava konusuyla alakalı olabilecek mesajların dökümü yapıldı. Erzan’ın telefonunda ‘Fatih Terim Yeni’ isimli kişiyle 371 kez mesajlaştığı tespit edildi.


Bkz. Fatih Terim Fonu, Ponzi Dolandırıcılığı

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com