REYHAN

BALLIBABAGİLLER familyasından tek yıllık ve genellikle ılıman bölgelerde yetişen bir bitki türü; fesleğen…

Fesleğen ve reyhan nasıl ayırt edilir?
Reyhan, genellikle daha büyük ve oval yapraklara sahipken, fesleğen yaprakları genellikle daha küçük ve kenarları daha düzensizdir. Ayrıca, reyhan genellikle nane benzeri bir tada sahipken, fesleğen daha tatlı ve hafif bir aromaya sahiptir. Fesleğen (Ocimum basilicum), İtalyan mutfağında sıkça kullanılır.

Reyhan kaç çeşittir?
Reyhan tohumu, mor reyhan ve kara reyhan, yeşil reyhan olarak tohumları bulunur.

Reyhan mevsimi ne zaman?
Yaz mevsiminin sonlarına doğru açan pembe, beyaz ya da sarı- beyaz renkleriyle görülen reyhanının tohumları koyu kahvedir. Reyhan bitkisi hem taze biçimde hem de kurutularak kullanılır. Reyhan bitkisinin çiçekleri çoktur.

Mezara neden reyhan konur?
Arap Alevileri’nin geleneğine göre, ölenlerin mezarına kırkıncı gününde reyhan konur ve kokusu kutsal kabul edilir. Dini ritüellerde kullanılan bahur da hayatını kaybeden kişinin ruhu huzur bulduğuna inanıldığı için, mezarın üstünde yakılır. Kadınlar yol boyunca tepkilerini Türkçe ve Arapça sloganlarla dile getirdi.

Reyhan ismi Kur’an’da geçiyor mu?
Reyhan adı Kur’an-ı Kerim’de geçmektedir. Özel telaffuzu ve etkileyici anlamı ile beraber kız çocuklar için günümüzde en popüler isimlerinden biri olarak değerlendiriliyor.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com