REPOST

YENİDEN gönderilen “POST” (gönderi); başka bir ifadeyle daha önce bir başka kullanıcının kendi profilinde paylaştığı bir şeyi sizin kendi profilinizde paylaşma…

Bu kavram birçok farklı popüler sosyal medya uygulamasında farklı isimlerle karşıma çıkmaktadır. Repost kelimesinin başındaki ‘re’ kelimesi replay’ın kısaltmasıdır. Tekrarlamak, yenilemek anlamına gelir. Post ise paylaşılan gönderi, ileti anlamına gelir.

Repost kelimesi farklı mecralarda farklı şekillerde kullanılır. Instagram’da repost olarak kullanılan kavram Twitter’da retweet olarak kullanılır. Instagram’da repost yapabilmek için çeşitli uygulamalara ihtiyacınız olacaktır. Repost uygulamalarından birini indirerek Instagram’da repost yapabilir, beğendiğiniz bir paylaşımı kendi profilinizde paylaşabilirsiniz.

Repost nasıl yapılır?
Repost yapmak için gönderinin sağ alt kısmında bulunan oka basılması gerekmektedir. Ardından gönderiyi profilinizde paylaşmadan önce profilinizde nasıl görünmesi gerektiğini isterseniz o şekilde düzenleyerek yeniden yayınla seçeneğine basmanız gerekmektedir.

Hikaye Repost nasıl yapılır?
Yapmanız gereken; Instagram’da beğendiğiniz gönderiyi açarak gönderinin sol alt kısmında yer alan “beğen, yorum” sembollerinin yanında bulunan ok sembolüne (gönder) dokunmak. Açılan sayfada arkadaş listeniz ve en üstte kendi hikayenizde paylaşma seçeneği çıkacaktır.

Repost yapmak yasal mı?
Bir kişinin yaptığı paylaşıma etiketlenmiş olsanız veya bu paylaşım herkese açık bir hesaptan yapılmış olsa dahi, yeniden paylaşma işlemi için içeriğin paylaşıldığı hesaptan yazılı bir izin almanız gerektiğidir. Aksi halde, hukuki ve cezai sorumluluğunuz doğabilecektir.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com