PARANOİD ŞİZOFRENİ

PARANOİD tip, farklı sanrılarla ortaya çıkar ve düşüncelerde belirgin bir bozukluk vardır. Başkaları tarafından zarar görme, büyüklük ve şüphecilik hezeyanları yoğundur. Kişi günlük yaşam içinde normal konuşur ve normal davranışlar sergiler; fakat takıntılı olduğu düşüncelerle ilgili konuşmalarda ve durumlarda normalin dışına çıkar.

İlk önceleri sağlıklı bir birey gibi konuşur; fakat ilerleyen zamanda mantıksız ve birbirinden kopuk düşüncelere sahip olduğu anlaşılır. Kuşkulu ve suçlayıcı düşüncelere ek olarak halüsinasyon semptomları görülür. Başkaları tarafından sürekli takip edildiğini ve her an öldürülebileceğini iddia edebilir ve bu nedenle eve kapanabilir.

İlaçlar ile yiyecek ve içeceklerin zehirli olabileceğini söyleyerek yeme ve içmeyi ret edebilir. Herkesin kendisiyle uğraştığını ve ona zarar vermek için çabaladıklarını ileri sürer. Televizyon ve radyoların kendisiyle ilgili haberler vereceğini, gazetelerin kendisiyle ilgili yazılar yazacağını veya bu yayın araçlarında kendisine çok özel mesajların verileceğini söyleyerek sürekli basın-yayın organlarını takip edebilir. Kimi de bu haberlerden rahatsız olduğunu belirterek televizyon ve radyoyu açtırmaz ve eve gazete getirilmesine izin vermez. Kimi de çok önemli ve gizli bilgilere sahip olduğunu ve ajanların bu bilgileri elde etmek için kendisini aradıklarını söyler. Peygamber olduğunu veya tanrı tarafından özel olarak seçilmiş bir olduğunu ileri sürebilir. Paranoid tip, çoğu kez hastalığını ret edebilir ve mümkün olduğunca hasta olmadığını ispatlamaya çalışır.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com