PARANOİD KİŞİLİK BOZUKLUĞU

AŞIRI düzeyde kuşkucu ve kuruntulu bir yapıları vardır. Başkaları tarafından sürekli zarara uğratılacaklarını düşünürler. Bu yüzden çok dikkatli ve sürekli tetikte beklerler. Kuşkucu oldukları kadar alıngandırlar. Öylesine söylenmiş sözlerin altında kendilerine yönelik olumsuz anlamlar çıkarma eğilimi ağır basar. “Acaba bana ne ima etmeye çalıştı”, diye saatlerce düşünebilirler.

Kıskançlık, kin, nefret, gurur gibi duyguları yoğundur. Küçük bir meseleyi büyütürler ve günlerce tartışmasını yaparlar. Şakayla söylenmiş sözleri gerçekmiş gibi algılayabilirler. Kendilerine şaka yapılmasında hoşlanmaz ve kendileri de pek şaka yapmazlar. İnsanlara kolayca ısınmazlar, soğuk ve ciddi bir tavırları vardır. Başkalarının fikirlerini ve işlerini pek beğenmezler. Çok sık tartışırlar ve her durumda kendilerini haklı çıkarmaya çalışırlar. Başarısızlıklarını kabul etmezler ve nedenini bir başkasına bağlarlar.

Ruh hallerinde devam eden bir huzursuzluk hâkimdir. Hayatlarını çok düşünmekle, olayların altından bir kötülük aramakla, başkalarıyla tartışmakla ve kavga etmekle geçirirler. Başkalarına olan güvensizliklerinden ve uyumsuz davranışlarından dolayı hayatı kendilerine zehir ederler.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com