PARAFİN (paraffin)

BİTÜMÜ oluşturan üç yapıdan birisi olan parafinler veya alifatikler doğrusal, üç boyutlu zincirsi yapıda olup mumsu veya yağsı bir özellik gösterir.

Parafin ne işe yarar?
Mum yapımı başta olmak üzere tekstilden ambalaj üretimine kadar farklı alanlarda kullanılmaktadır. Katı halde bulunan parafin, zengin karbon ve yağ içeriği nedeniyle cilt bakımı ve fizik tedavi uygulamalarında yaygın bir kullanım alanına da sahip olmuştur.

Parafin aktarda bulunur mu?
Mum yapımı için ana malzeme olan ham parafini aktarlardan temin edebileceğiniz gibi bazı hobi malzemesi satan dükkanlardan da bulabilirsiniz.

Doğal parafin nedir?
Parafin dediğimiz hammadde petrol, neft, katran gibi maddelerden çıkarılan, beyaz renkli, katı ve yarı saydam, buharı parlak bir alevle yanan bir hidrokarbondur. Başka bir değişle, parafin içerikli mum tercih edenler, evlerinde petrokimya ürünü bir ürün tüketmektedirler.

Parafin fizik tedavide ne işe yarar?
El, bilek, diz, dirsek, ayak bileği ve ayak gibi kemikli sahaların ısıtılmasında kullanılan yöntemdir.

Parafin cilde nasıl uygulanır?
Parafini eriterek ve vücuda sürerek uygulanır. Cilde uygulanarak cildin ısınması sağlanır. 20 dakika beklediğinde cilt kendiliğinden o bölgeye enerjisini yoğunlaştırır. Ciltten temizlendiğinde cildin toksinleri attığı görülür.

Sıvı parafin ne işe yarar?
Likit (sıvı) parafin, nemlendirici ve temizleyici bir maddedir. Bu özelliği dolayısıyla kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde (örn. saç ürünleri, ıslak mendiller) kullanılır. Tekstilde, iplik kayganlığı sağlamada kullanılır. Likit parafin, şeffaf, renksiz, ve yağlı sıvı formda görünür.

Vazelin ve parafin aynı mı?
Vazelin sıvı bir hidrokarbon karışımı madde olarak bilinmektedir. Bir diğer adı ise parafin yağı olarak geçmektedir. Vazelin sıvı çeşitli ve farklı amaçlar için kullanılan bir üründür.

Vazelinde parafin var mı?
Vazelin beyaz veya sarı homojen bir macundur, neredeyse kokusuz ve tatsızdır, sıvı ve katı parafin hidrokarbonların bir karışımıdır.

Parafin evde nasıl eritilir?
Parafin eritmenin sırrı, onu benmari usulü eritmektir. Katı haldeki parafini ısıya dayanıklı cam bir kâseye koyup, yüksek ateşteki su dolu tencerenin üzerine yerleştir. Miktar olarak, mumu koyacağın cam kavanozun iki katı kadar yeterli olacaktır.


Bkz. Bitüm

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com