JUMP SHOT – CEMŞAT

BASKETBOLDA oyuncunun zıpladıktan sonra ulaştığı en yüksek noktada çektiği şut; zıplama atışı.

Bir oyuncu doğrudan havaya sıçrayarak, atış yapan elinin dirseği bükülü ve elindeki top başının üstündeyken, sepete doğru bir yay çizerek sepete fırlatması.

BASKETBOLDA İYİ BİR SIÇRAMALI ŞUT ATIŞININ ÖNEMİ
Basketbol oynayan herkes, belki muhteşem smaçlar sıralayamaz veya sıkı bir defans oyuncusunu atlatabilmek için birbirinden süslü hareketler sergileyemez. Ancak, doğru ve yeterli bir şekilde çalışan her sporcu, sıçrayarak şut atışı için kendine özgü bir tekniği yakalayıp, başarılı işler meydana çıkarabilir.

Temel Bir Teknik Olarak Sıçrayarak Şut Atma
İyi bir sıçrayarak şut atışı, genellikle çok uzun bir mesafeden yapılmış olmamalıdır. Bunu çalışacak oyuncu için, ilk aşamada potadan yaklaşık 3 mt.lik bir mesafe yeterli olacaktır. Oyuncular, ustalaştıkça daha zorlu pozisyonlar içinde çok daha yakın ya da uzak mesafeden bu şutu kullanılabilir hale getirirler. Etkili bir sıçrayarak şut atışını tüm bir karşılaşma boyunca kullanabilmek için, aşağıdaki adımları takip etmek yararlı olabilir.

Ayrıca sıçrayarak şut atışı pratiği, oyuncuyu daha iyi bir serbest atış öğesi haline getirebilir. Çünkü temelinde yatan teknikler hemen hemen aynı şekildedir. Sıçramalı şutların getireceği avantajlar kadar, hücumun zorlandığı durumlarda kazanılacak iki adet serbest atışın isabetli olması, takım açısından oyunun olumlu bir hava kazanması demektir. Aynı zamanda, birçok durumda, faul atışlarının isabet kaydetmesi, sonrasında gelecek olan sıçramalı şutlar için cesaret arttırıcı bir teşvik olabilmektedir. Bu şekilde, her iki şut tekniği de, adeta birbirine son derece olumlu bir itici güç rolü üstlenmektedir.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com