INCEL

İNGİLİZCE istemsiz bekârlar anlamına gelen “involuntary celibate” kelimelerinin birleştirilmesi ile oluşturulmuş, kendileri istemelerine rağmen romantik veya cinsel partner bulamamaları ile tanımlayan bir internet alt kültürünün üyelerini tanımlar.

Incel, kadınlarla romantik bağlar kuramadıklarına dair algıları etrafında kimliklerini şekillendiren, özgüvensiz, genellikle ailesiyle yaşayan ve asosyal kişilik bozukluğuna sahip, cinsel açıdan küskün bir grup erkek için kullanılan bir ifade.

Incellerin flört dünyasında başarısız olmalarının nedeni, kadınları gülünç derecede yüksek standartlara tâbi tutmaları ve etkileyecekleri partnerin niteliğiyle ilgili gerçekçi davranmamaları olarak görülüyor.

Kendilerini fiziksel açıdan yetersiz gören ve kadınların alfa erkek tercihi yüzünden asla bir şanslarının olmadığını düşünen inceller, bulundukları durumdan sistemi sorumlu tutuyor ve kadınlara nefret duyuyorlar. Kadınlarla sağlıklı iletişim kurabilen erkeklere kendi aralarında ‘Chad’ diyorlar ve açıkçası onlara da öfkeliler.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com