GOMMAGE

SİLME anlamına gelen bu terim kozmetik dünyasında vücudu ölü hücrelerden arındırmaya yarayan krem veya jellere deniyor. Bu ürünler ölü deriyi nazikçe temizlemek için kullanılır.

Gommage, ABD’de popülerlik kazanan bir Fransız peeling tekniğidir. “Gommage” kelimesi “silme” veya “pul pul dökülme” anlamına gelir.

Eksfoliasyon kavramı yani cilt yüzeyinin soyulması ile yenilenme işlemi, Fransa’da yeni bir kavram değil. Marie Antoinette’in 1700’lerde Fransa’yı yönetirken cildini temizlemek için konyak, yumurta, süt tozu ve limon suyundan yapılmış bir maske kullandığı iddia edilir.

Modern gommage, enzimler ve ovma yoluyla cildinizi kimyasal olarak eksfoliye eden bileşenlerin bir kombinasyonunu kullanır. Diğer peeling teknikleriyle birlikte, cildinizin cilalı ve pürüzsüz görünmesini sağlamak için ölü cilt hücrelerini temizleme ve cilt hücresi büyümesini destekleme potansiyeline sahiptir.

Gommage ürünleri, ölü deri hücreleri üzerinde proteolitik etkileri olan birçok enzimden birini içerir. Proteolitik, en basit haliyle bu ölü hücreleri meydana getiren proteinleri kolayca uzaklaştırabilmeleri için parçalamaları anlamına gelmektedir. Gommage ürünlerinde bulunan enzimler, bitki ya da hayvan kaynaklarından elde edilebilir.

GOMMAGE NASIL UYGULANIR?
Evde Gommage yapma niyetindeyseniz paket üzerindeki talimatları takip edebilirsiniz:

* Gommage jeli, kremi veya macunu yüzünüze pürüzsüzce uygulayın.
* Kabuk gibi tabaka oluşturana kadar 5-10 dakika arası kurumasını bekleyin.
* Parmak uçlarınızla kabukları cildinizden yuvarlayarak çıkartın. Tıpkı silgi tozları gibi ürün yuvalanacak.
* Cildinizi durulayın veya nemli bir bez yardımı ile silin.

GOMMAGE UYGULAMASININ FAYDALARI
Ölü cilt hücrelerinin atılması
Dolaşımın iyileştirilmesi
Yeni cilt hücresi gelişimini destekleme
Cilt yüzeyini yumuşatma
Serum ve nemlendiricilerin ciltteki emilimini artırmak.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com