FUTSAL

SALON futbolu olarak bilinen ve genel olarak futbola benzese dahi kendine özgü kuralları olan spordur. Beşe beş futbol, halı saha futbolu ve mini futbol ile benzerlikleri var.

Futsal ile futbol aynı mı?
Futsal, futbolun daha küçük bir veryasyonudur. Futsal, genellikle 5 oyuncunun (kaleci dahil) yer aldığı daha küçük bir sahada oynanır. Oyun daha hızlıdır ve teknik becerilere odaklanır. Futsal sahası, futbol sahasına göre daha küçüktür ve oyuncular arasındaki mesafe daha kısadır.

Futsalda taç var mı?
Futsalda taç atışları ayak ile kullanılmaktadır. Taç atışından direkt olarak gol yapılamaz.

Futsala ne giyilir?
Futsalda giyilmesi zorunlu olan kıyafetler; Kollu forma, şort, tozluk, tekmelik, giyilmesi zorunludur.

Futsalda penaltı nasıl olur?
Futsal maçında her devre 5 faulden sonra yapılan faul için 10 metre mesafeden penaltı vuruşu yapılır. Futsal maçında faul gerekçesi ile kırmızı kart gören bir oyuncu yerine 2 dakika sonra başka bir oyuncu girer. Ya da kırmızı kart gören oyuncu varken karşı takım gol atarsa başka bir oyuncu sahaya girebilir.

Futsal kaç hakem vardır?
Kendine özgü kuralları ile farlı olan bu oyunda birinci hakem, ikinci hakem, süre hakemi ve üçüncü hakem olmak üzere 4 hakem bulunmaktadır. Yaklaşık olarak topun çevresi en çok 64, en az 62 cm olmak üzere deri ya da benzeri malzemeden üretilmiş toplardır.

Futsalda kırmızı kart ne anlama gelir?
Futsal Oyun Kuralları disiplin ifadelerinde tehlikeli oyunun kabul edilemez olduğunu somutlaştırmıştır, örneğin “kontrolsüz müdahale” (ihtar = sarı kart / SK) ve “rakip oyuncunun sağlığını tehlikeye düşürme” veya “aşırı güç kullanma” (ihraç = kırmızı kart / KK).

Futsalda halı saha ayakkabısı giyilir mi?
Futsal ayakkabısı ve topu, sadece oyuna özel hazırlanan salon şartlarında oynamak için uygundur. Satın alacağınız en iyi futsal ayakkabısı ya da topu, halı saha ya da sert zeminde kullanıldığında istenilen performansı göstermez.

Futsalda degaj var mı?
Müsabakalarda başlama vuruşundan direk gol atılamaz. Kaleciler aut atışında dahil olmak üzere oyun içinde kendisine gelen topta dahi degaj yapamazlar elle oyunu başlatmak zorundadırlar. Kaleciye pasta kaleci ayakla oynar, elle oynayamaz elle oynarsa oynadığı yerden oyun rakip takımın direk serbest vuruşu ile başlar.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com