CİNSELLİK TAKINTISI

CİNSELLİK takıntısı olan hastaların aklına, olmadık yerde ve olmadık kişilerle ilgili cinsel düşünceler gelir. Bu düşüncelerden kurtulmak istedikleri halde bir türlü kurtulamazlar. Kimi annesine, kimi kardeşine, kimi de kızına karşı cinsel ilgi duyuyormuş hissine kapılır. Bundan dolayı kişi, kendisinin iğrenç ve sapık biri olduğunu düşünür ve büyük üzüntüler duyar. Kendi kendini lanetler, kendine kötü sözler söyler, başını duvara vurarak kendini cezalandırmaya çalışır.

Bazı takıntılılar, kendilerini kontrol edemeyip düşüncelerini eyleme geçirebileceklerinden korkarlar. Bundan dolayı, kimi gerçekten sapık olup olmadığını anlamak amacıyla farklı yollara başvururken, kimi de annesinden, kız kardeşinden veya kızından uzaklaştıkça uzaklaşır.
Cinsellik takıntısı olan dindar kişilerin aklına ibadet esnasında cinsel düşünceler gelir.

Takıntılı kişi bu düşüncelerden uzaklaşmaya çalıştıkça, yeni yeni düşünceler gelir. Kişi kendini günahkâr olarak görür ve devamlı tövbe eder. Bazı hastalar da takıntılarından dolayı, büyük günahkâr olduklarını ve yaptıkları ibadetin kabul edilemeyeceğini sanarak ibadetten uzaklaşırlar.

İslam dininde bu takıntılarından dolayı kişinin günahkâr sayılmayacağı ilkesi vardır. Bazı takıntılılar, ibadetten uzaklaşmak yerine, durumunu bir din uzmana anlatır, takıntılarından ötürü kendisine günah yazılmadığını öğrenince kısa sürede takıntılarından kurtulabilmektedirler.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com