BOURGEOISE BOHEMIAN (BO-BO)

BOURGEOISE Bohemian (Burjuva Bohem) Hippi ve Yuppi karışımı özgün bir yaklaşım. İdealist düşünen, ancak materyalist yaşayan insanlar topluluğu. Örneğin; çevre bilinci olmaksızın sadece doğal ürünlerin satıldığı marketlerden alışveriş yaparlar, üçüncü dünya ülkelerinde üretilmiş jean’ler giyerler. Onlarınki günlük bir protestodan öte gitmez. Moda dünyasında ise “bourgeoise bohemian”ler imkansız kıyafetleri kendi stilleri doğrultusunda birbirleriyle kombinlerler. Kate Moss ve Sienna Miller gibi ‘it-girl’ler bu akımı temsil eden iki isim olarak öne çıkıyor.

Burjuva; köylü, işçi ya da soylu sınıfına dahil olmayıp, sosyal statüsünü ve gücünü, eğitiminden, işveren konumundan ve zenginliğinden alan kentli kişi. Bu kimselerin oluşturduğu sosyal sınıfa burjuvazi denir.

Bohemyanizm, yani bohem yaşam tarzı, genellikle benzer düşünen insanlarla ve birkaç kalıcı bağla, alışılmamış bir yaşam tarzının pratiğidir. Müzikal, sanatsal, edebi veya manevi arayışları içerir. Bu bağlamda bohemler gezgin, maceraperest veya serseri olabilirler.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com