ASİST

BİR oyuncunun golden önce golü atan arkadaşına verdiği son pasa denir.

Maçlardaki asistlerin sayılması resmi oyun kuralları içerisinde yer almasa da, futbol istatistikleri açısından kullanılmaktadır.

Asist nasıl sayılır?
Sadece sayıdan (gol vs.) hemen önceki paslar asist olarak sayılır, bu nedenle sayı başına en fazla bir asist olabilir. Bir faulle ve dolayısıyla serbest atışlarla elde edilen sayılarla sonuçlanan pas, asist sayılmaz.

Futbolda asist nasıl yapılır?
Futbolda asist yapılırken takım arkadaşına gol pası verilir. Mesela bir futbolcu forvet mevkiinde oynayan futbolcuya pas verir. Bu şekilde forvet oyuncusunun da gol atması sağlanır. Eğer takımda oynayan futbolcu bu pozisyonda gol atarsa pası atan kişi de asist yapmış olur.

Kornerden asist olur mu?
Kendi kalesine atılan goller, direkt frikik / korner golleri ve penaltılarda asist olmaz.

Penaltıdan asist olur mu?
Kuralı bizzat atışı yapan oyuncu ihlal etmişse, o noktadan bu oyuncunun takımı aleyhine endirekt serbest vuruş verilir (Bu durum atışı yapan oyuncunun kaleciyi aldatması hâlinde de geçerlidir). Penaltı atışını yapan oyuncu bunu kaleye doğru olmak şartıyla pas olarak da kullanabilir.

Futbolda 3 asist yapana ne denir?
Geçmişte hat trick terimi, bir futbol oyuncusunun bir maçta art arda 3 gol atmasını tanımlardı. Ancak günümüzde art arda olmasa da bir maçta 3 gol atan oyuncular, hat trick yapmış olarak kabul ediliyor.

Dünya asist kralı kim?
Manchester City’nin 31 yaşındaki Belçikalı yıldızı Kevin De Bruyne, dünyanın en iyi 100 asistçisi arasında zirvede yer aldı. De Bruyne, söz konusu süreçte çıktığı müsabakalarda yaptığı 18 asist, 23.4 ağırlıklı skora ulaşarak spor düzeyine göre ağırlıklandırılmış listede ilk sırada yer almasını sağladı.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com