AKTİNİK (Actinic)

IŞIĞIN herhangi bir madde üzerinde kimyasal ya da fiziksel değişim yaratabilme gücü. Film üzerine düşen ışık duyarkatı oluşturan gümüş tuzlarının yapı değişikliğine uğramalarını, siyah metalik gümüşe dönüşerek görüntüyü oluşturma ayarını sağlamaktadır.

Aktinik etki ne demek?
Güneş Işıması nedeniyle malzemede bazı bozulmalar vardır ki, bu bozulmaları güneş ışıma spektrumunun morötesi bölgesi yaratır. Güneş Işımasının bu etkisine “Aktinik Etkisi” denir. Aktinik etkisini elde edebilmek için Güneş Işıması spektrumunun tamamına yakınını simule etmek gerekir.

Aktinik Keratoz nedir?
Aktinik keratoz, uzun süreli kontrolsuz güneşe maruz kalmaya bağlı olarak en çok güneş gören bölgelerde görülen deride anormal hücre gelişimini yansıtan deri değişiklikleridir. En sık yüzeyi pürtüklü yama şeklinde görülürler. Aktinik keratozların düşük oranda deri kanserine dönüşme riski vardır.

Aktinik Keilit ne demek?
Aktinik şelitis, aynı zamanda eksfolyatif şelitis, solar şeliozis ve dudakların aktinik keratozu olarak da bilinen, skuamoz hücreli karsinom geliştirme potansiyeli olan, dudağın premalign bir lezyonudur.

Aktinik Şelitis nedir?
Aktinik (solar) şelitis daha çok alt dudakta görülen epitelyal prekanseröz bir oluşumdur. Klinik olarak, skuamoz hücreli karsinomdan ayrılması güç olabilir. Bu nedenle aktinik şelitis tedavisiz bırakılmamalı ve etkilenen bölge güneş ışığından korunmalıdır.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com