AIRDROP

BAZI cüzdanlara (NFT wallet) kimi zaman ücretsiz bir şekilde coin veya token gönderme işlemine airdrop deniyor. Bunun amacı ise kısaca şöyle açıklanabilir: Halihazırda NFT sahibi olan kişilere airdrop yaparak daha güçlü bir topluluk inşa ediliyor ve var olan NFT’lerin değeri artırılıyor. Airdrop aynı zamanda talebi artırma, PR yapma gibi işlemler için de kullanılıyor.

Türkçede “hava yardımı” anlamına gelen airdrop, kripto para dünyasında bir pazarlama yöntemini ifade eder. Yeni bir kripto para birimi çıkaracak projeler, coin airdrop ya da token airdrop düzenleyerek kripto paralarının tanınırlığını artırabilir. Airdrop yönteminde projeler, airdrop katılımcılarının cüzdan adreslerine ilgili kripto varlıklarını ücretsiz olarak gönderir. Bir başka deyişle airdrop, projelerin kullanıcılara kripto paralarını hediye ettikleri bir pazarlama yöntemidir.

Farklı kripto airdrop türleri bulunsa da temelde hepsinin amacı aynıdır: Bir kripto varlığın tanınırlığını artırmak. Özellikle piyasada bulunan kripto para birimi sayısının on binlere dayanmasıyla yeni projeler, airdrop düzenleyerek rakiplerinden öne çıkmaya çalışmaya başlamıştır. Airdrop, zaman içinde, NFT ekosisteminde de çok yaygın kullanılan bir yöntem halini almıştır. Bugün kripto airdrop, en popüler kripto para ve NFT pazarlama yöntemleri arasında başı çeker.

Kripto dünyasında airdrop nedir?
Kripto airdrop, bir cüzdan adresine ücretsiz kripto varlık göndermeye dayanan bir pazarlama yöntemidir. Yeni çıkan bir coin, token ya da NFT projesi airdrop düzenleyerek bilinirliğini artırabilir.

Airdrop’lar, Bitcoin veya Ethereum gibi belirli bir blockchain tabanlı para biriminin mevcut sahiplerini kendi para birimlerinde veya projelerinde devreye sokarak ağ etkisinden yararlanmayı hedeflemektedir.

Facebook da kendi dijital para birimi olan Libra ile airdrop olarak adlandırılan şeyi gerçekleştirdi ve ekosistemini başlatmak için küçük miktarlarda parayı (insanlara) ücretsiz olarak dağıttı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde uygulama, vergi yükümlülükleri ve bunların gelir veya sermaye kazancı olup olmadığı konusu gündeme gelmiştir. Öte yandan ABD’nin Missouri eyaletinde yer alan Cool Valley Belediye Başkanı Jayson Stewart, 2021’de Bitcoin AirDrop’u yapmaya hazırlandıklarını açıkladı. AirDrop ile şehirdeki 500 hanenin her birine bin dolar değerinde Bitcoin verilecek.

Son haftalarda değerini ikiye katlayan Ripple’ın XRP’si -Bitcoin ve Ethereum’dan sonra en büyük üçüncü kripto para birimi- 12 Aralık 2020’den itibaren airdrop’u destekleyeceğini açıkladı.

Yakın zamanlarda yapılan ve kazandıran Airdrop’lara Uni, Ont ve 1inç örnek olarak verilebilir. Aralık 2020’de DEX, 55.000’den fazla adrese 90 milyon 1INCH coini dağıttı. Coin kazanmaya uygun olmak için, bir adresin airdrop gününden önce en az 20$ işlem yapmış veya dört işlem yapmış olması gerekiyordu. Lansmanda, 1INCH fiyatı yaklaşık 2,7 dolardı. Nisan 2021’e hızlı bir şekilde ilerledi ve coin 6 doların üstünde işlem gördü.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com