AHLAT

1. ESKİ hekimliğin insan vücudunu ve mizacını meydana getirdiği ve insan sağlığının bunların dengesine bağlı bulunduğunu kabul ettiği kan, balgam, sevda ve safra gibi şeyler.

2. Gülgillerden, kendi kendine yetişen ve üzerine armut aşılanan bir ağaç. Pyrus elaeagrifolia Pyrus cinsine bağlı bir bitki türü…

3. (argo) Kaba saba adam, yol yordam bilmeyen kimse.

4. Karışık şeyler. Mesela Araplar arasında, karışık insan topluluğu manasında; “ahlatun mine’n-nas” sözü meşhurdur. Arapların kullandığı bu deyimden de anlaşılıyor ki, Ahlat adının menşei etimolojik olarak “ H L T” kökünden gelmekte ve etnik yapısından dolayı bu adın verildiği tahmin edilmektedir.

5. Doğu Anadolu bölgesinin, Yukarı Murat –Van bölümünde, Süphan ve Nemrut dağları arasında bulunan plato üzerinde kurulmuş, Bitlis iline bağlı bir ilçe.

AHLÂT-I ERBAA: Kadim tıp anlayışında, insanın cismânî varlığının kan, bal­gam, sevdâ ve saf­ra­dan ibâret dört temel un­suru.

AHLÂT-I FÂSİDE: Vü­cut­ta sağ­lık ve mizâcın bo­zul­ma­sı so­nu­cu­nu do­ğu­ran den­ge­si bo­zul­muş dört unsur.

AHLÂT-I MAHMÛDE: Vü­cut­ta sağ­lı­ğın düz­gün ol­ma­sı so­nu­cu­nu do­ğu­ran den­ge­li dört un­sur.

Ahlat nedir ne işe yarar?
İdrar söktürücü özelliği vardır ve idrar yolunda ortaya çıkan sorunları kısa zaman içerisinde tedavi edici bir özelliğe de sahiptir. Haşere sokmalarına karşı vücutta bulunan zehrin atılması için ve zehrin etkisini yok etmesi için kullanılmaktadır. Vücutta bulunan alkalitleri düzenlemekte görev alan bir meyvedir.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com