AD HOC

“AMACA özel, niyete mahsus” anlamına gelen Latince ibare…

Genelde bir soruna yönelik, geçici bir çözümü anlatmak için kullanılır. Bazen de bir yetersizliği ya da üstünkörü üretilen çözümleri vurgulamak için kullanılır. Örneğin geçici olarak kurulan mahkemeler ya da araştırma tetkik komisyonları “ad hoc” komitelerdir.

Ad Hoc Tahkim Nedir?
Ad Hoc tahkim usulüne göre, tahkim yargılaması tarafların kendi inisiyatifleri ile belirlemiş oldukları yahut önceden belirlenmiş olan kurallara ya da yasalara atıfta bulundukları kurallar çerçevesince, taraflarca yahut tarafların yetkilendirdiği hakem veya hakem kurulunca yapılmaktadır. Ad hoc tahkim, kurumsal tahkim merkezlerinin bürokratik yapısının tahkim yargılamasında gecikmelere neden olabilmesi gibi kimi olumsuz çekinceler sebebi ile tercih edilmektedir. Uygulamada Ad Hoc Tahkim genellikle devletlerin taraf olduğu süreçlerde sıklıkla tercih edilmektedir.

Ad hoc diplomasi ne demek?
Ad hoc diplomasi tek-yanlı ve geçici bir diplomasi yöntemidir, yani diplomasi temsilcileri, belirli bir amacı ya da görevi gerçekleştirmek için, geçici bir süreyle yurt dışına gönderilirler ve bu görevi yerine getirdikten sonra geri dönerler.

Ad hoc diplomasi ne zaman bitti?
Diplomasi, 15. yüzyıla kadar ad hoc (geçici) nitelik göstermiştir. Ad hoc diplomasi tek taraflı ve geçici nitelik taşıyan bir diplomasi türüdür.

Ad Hoc önerme nedir?
Bir kuramın geçerliliğini desteklemek üzere kurama ilave edilen varsayımdır. Kendi başına bir değeri bulunmamakla birlikte “ad hoc varsayım” bir kuramı, çürütülmesine karşı korumak amacıyla kullanılır.

Ad hoc yargıç ne demek?
Ad hoc yargıç, ilgili hükümet tarafından, ulusal yargıcın dava heyetine katılımının mümkün olmadığı, davadan çekildiği ya da dava heyetine katılmaktan muaf olduğu durumlarda atanan yargıçtır.

Ad hoc analizi ne demek?
Ad Hoc Analizi: Belirlenen sorulara cevap vermek için tasarlanan bir analiz sürecidir. Kullanılacak olan verileri analiz etmeye odaklı bir araçtır. Analiz sürecinde cevaplanacak olan sorulara göre şekil alır.

Ad hoc test ne demek?
Ad-hoc test, geliştiricilerin ve yazılım şirketlerinin yazılımın mevcut iterasyonunu kontrol ederken uyguladıkları bir yazılım testi türüdür. Bu test şekli, geleneksel testlerin vurgulayamayacağı sorunları tespit ederek program hakkında daha fazla bilgi verir.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com