ABİYE

GENELLİKLE özel günlerde (düğün, nişan töreni, mezuniyet balosu, kokteyl partisi, gala vb.) resmi ve prestijli etkinliklerde giyilmek üzere tasarlanmış lüks, gösterişli ve çoğu kere dekolte kadın giysisi…

Abiye, Fransızca habiller (giydirmek, donatmak) fiilinden türetilmiştir. Lakin pratikteki tam karşılığı Fransızca Robe de soirée‘dir.

Abiye ve tuvalet arasındaki fark nedir?
Tuvaletler daha çok astarlı ve kabarık olurken, abiyeler düz olabilir. Tuvaletlerin tamamı uzun olur, abiyeler de ise kısa veya midi boylar tercih edilebilir.

Abiye ile Abâye arasındaki fark nedir?
Abâye, (Arapça: عباية) çoğulu abâyât (Arapça: عبايات), genellikle siyah renkli, bol, omuzlardan ayak bileğine kadar uzunlukta, daha çok Kuzey Afrika, Arap Yarımadası, İran, Mısır gibi ülkelerde giyilen kaftan veya çarşaf benzeri kadın üst giysisidir. Baştan itibaren başladığında çarşafa yakın bir görünüm alır.

Kabarık abiyeye ne denir?
Tarlatan; bazen gelinliklerde, bazen de uzun abiye modellerinde etek boyunu daha rahat kullanmak için tercih edilen kabarık eteklerdir. Ayrıca kişilerin tercihine göre, kabarık modellere duyulan ilgiden dolayı kullanılır. Gelinlik ya da elbiselere kullanılan birbirinden farklı tarlatan çeşitleri ve boyları da bulunur.

Abiye elbisenin altına ne giyilir?
Düğün, nişan özel davetlerde giyilen gösterişli kıyafetlere abiye denilmektedir. Abiye elbiselerin altına genellikle topuklu ayakkabı tercih edilmektedir. Elbisenin tarzına uygun olarak gösterişli, taşlı, simli, ya da rugan deriden üretilmiş ayakkabılar abiye elbiseler için uygun modellerin başında gelmektedir.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com