Suçlular albümü Soylu’yla yarışır: Jandarmanın ‘derin’ paşası Arif Çetin kimdir?

Mehmet Ağar, Tolga Ağar, Galip Öztürk, Çakıcı’nın danışmanı ve daha birçok karanlık isimle yan yanaydı. Erdoğan’a “Milletin hizmetkârıyız” dese de kendisini kurtaramadı. “Emeklilik” adı altında tasfiye edilen Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin kimdir?

Devlet-mafya-siyaset ilişkilerinin ayyuka çıktığı Yeni Türkiye’de, çete liderleriyle yakın bağlantıları olan eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakınlığıyla bilinen ve yeraltı dünyasının karanlık isimleriyle fotoğrafları ortaya çıkan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, beklendiği gibi emekliye sevk edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın göreve gelmesinden bu yana selefi Soylu’ya yakın kadroları emniyetten temizlediği veya temizlemeye çalıştığı bir sır değil. “İkinci Soylu” olarak anılan Arif Çetin’in de bir süredir görevden alınacağı iddiaları konuşuluyordu. Gece yarısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan kararnameyle de Arif Çetin emekliye sevk edilmek suretiyle tasfiye edilmiş oldu. Çetin’in görevden alınmasının zamanlaması da manidardı. Çünkü Erdoğan bu imzayı atmadan tam altı saat önce Çetin’in karşısındaydı ve kendisine yönelik çağrısını dinliyordu…

Çetin, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nin mezuniyet töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinglerinde sık sık kullandığı, “Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik” ifadelerini de içeren bir konuşma yapmasıyla dikkat çekmişti.

Erdoğan’ın karşısında tam da bu cümleleri kuruyordu: “Sayın Cumhurbaşkanım, zat-ı devletlerinizin buyurdukları gibi; Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik. Sayın Cumhurbaşkanım Türkiye Yüzyılı’nda biz de aziz şehitlerimizin yolunda bayrağa sarılmaya hazırız.”

Erdoğan’a son çağrısı işe yaramamış olacak ki gece yarısı yaş haddinden emekliye sevk edildi.

Peki, Arif Çetin söylediği gibi milletin efendisi miydi, hizmetkârı mıydı?

Arif Çetin’in adı kamuoyunda sık sık gündeme geliyordu. Ama hizmetleriyle değil, mafya liderleriyle makamında verdiği pozlarla, çete liderlerinin evinde yediği yemeklerle, kaçakçılıkla suçlanan suç örgütlerinin mekanlarına yaptığı ziyaretlerle dikkat çekiyordu. Kamuoyunda “İkinci Soylu” olarak anılmasının nedeni de ortaya çıkan bu fotoğraf albümü…

Gelin hepsine tek tek bakalım…

ALAATTİN ÇAKICI’NIN DANIŞMANIYLA YAN YANA

İnfaz yasasıyla tahliye olduktan sonra MHP lideri Devlet Bahçeli’yi ziyaret eden organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın eski danışmanı Ferhat Aydoğan’ı makamında ağırlamıştı mesela…

Çakıcı’nın danışmanı Aydoğan, 13 Mart 2023’te Jandarma Genel Komutanlığı Mobil Harekat Komutanlığı’nda gerçekleşen görüşmenin ardından Arif Çetin’le çekilen fotoğrafları sosyal medya hesaplarında paylaştı.

Şu notu düşmeyi de eksik etmedi: “Vatanınızın yiğitlerinden jandarma teşkilatımızın Genel Komutanı Sn Arif Çetin Paşamı #Kahramanmaraş’ta ziyaret ederek 36 gündür Afet bölgelerindeki özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ettik.”

EMNİYET RAPORUNDA YER ALAN İSİMLE BERABER

Çetin’in organize suç örgütü liderliğiyle suçlanan Selahattin Yılmaz’la da fotoğrafları çıktı.

Selahattin Yılmaz, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı organize suç örgütleri raporunda yer alan bir isim.

Yılmaz hakkında organize suç örgütü liderliği, haraç, yasadışı silah satışı, tarihî eser kaçakçılığı, işkence gibi suçlamalar bulunuyor. Çetin, iki kez Yılmaz’ı makamında ağırlamıştı.

‘PAŞAMIZ GELDİ, ŞEREF VERDİ’

Çetin’in ilişkide olduğu bir diğer dikkat çeken isim ise Selahattin Yılmaz’ın oğlu Alperen Göktuğ…

Tarihî eser kaçakçılığıyla suçlanan Selahattin Yılmaz’ın oğluna ait bir antika mağazası bulunuyor. Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin de Alperen Göktuğ’un bu mağazasını ziyaret etmeyi eksik etmiyor. Göktuğ da bu ziyareti belgelemekten hiç imtina etmiyor. Sosyal medya hesabından ziyaretin fotoğrafını paylaşan Göktuğ, şu notu düşüyor:

“Jandarma Genel Komutanımız paşamız mağazamıza geldi şeref verdi.”

GALİP ÖZTÜRK’ÜN EVİNDE

Arif Çetin’in mafya liderleriyle dostluğu bunlarla bitmiyor. Yine kamuoyunun yakından tanıdığı Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk de Çetin’in yakınındaki isimlerdendi. Cinayetten müebbet hapis cezası aldığı için Gürcistan’a kaçan, orada da kokainle yakalandığı için tutuklanan Galip Öztürk’le yani… Çetin’in Galip Öztürk’ün evine misafir olduğunu gösteren fotoğraflar ortaya çıkmıştı.

Arif Çetin, Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk ile…

“Milletin hizmetkarı” Çetin, “Demir Yumruk” adlı operasyonda suç örgütü liderliği iddiasıyla gözaltına alınan Hüseyin Eryılmaz’ın Hatay’daki fabrikasını da ziyaret etmişti.

PEKER’İN İŞARET ETTİĞİ, SOYLU’NUN ‘GİZLİ KASASI’YLA YAN YANA

Bitmedi… Çetin’in Paramount Otel’in sahibi Cihan Ekşioğlu ile de fotoğrafı vardı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ifşa ettiği isimlerden biriydi Cihan Ekşioğlu… Peker, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun EKBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ekşioğlu’na koruma ekibi verdiğini iddia etmişti. Peker, “FETÖ borsasını” kuranlardan birinin Ekşioğlu olduğunu da öne sürmüştü. Sedat Peker, Süleyman Soylu’nun kardeşi ile Cihan Ekşioğlu’nun zengin iş insanlarını önce CİMER’E şikâyet ettirip sonra terör savcılarından soruşturma evrakı çıkarttıklarını ve bu yolla mallarına çöktüklerini de ifşalamıştı.

Bazı medya ve yargı mensuplarının konakladığı Bodrum’daki lüks otel Paramount’un gerçek sahibinin Özbek asıllı Botir Rahimov olduğunu söyleyen ve bu kişinin dolandırıldığını söyleyen Peker’e göre, Cihan Ekşioğlu, Soylu’nun gizli kasası.

Otelin kurucusu ve ilk sahibi olan Atilla Uras’ın kızı Victoria Yasemin Uras da Cihan Ekşioğlu’nun Atilla Uras’ın öldüğü gün otele devletin tankıyla girdiğini iddia etmişti.

FOTOĞRAF ALBÜMÜNÜN OLMAZSA OLMAZLARI MEHMET AĞAR, TOLGA AĞAR…

Arif Çetin’in fotoğraf albümü süsleyen isimler arasında yeraltı dünyasının ünlü ismi Mehmet Ağar ve oğlu Tolga Ağar da var. 90’lı yılların karanlık ismi, eski Adalet ve İçişleri bakanı, eski emniyet genel müdür yardımcısı Mehmet Ağar’la yan yana fotoğrafı bulunuyor Çetin’in.

Sedat Peker, Elazığ’da evinde ölü bulunan Kazakistan uyruklu Yeldana Kaharman’ın Mehmet Ağar’ın oğlu, eski AKP milletvekili Tolga Ağar’ın cinsel saldırısına uğradığını ve şikayetinin ardından evinde ölü bulunduğunu iddia etmişti.

Arif Çetin, Ağar ailesiyle…

Bunun üzerine Arif Çetin’in başında olduğu Jandarma Genel Komutanlığı, “Tolga Ağar’ın Yeldana Kaharman olayında bir rolü olmadığını” savunan bir açıklama yapmasıyla dikkat çekmişti.

Tolga Ağar’ın, 2 Mayıs 2019 tarihinde Çetin’le çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkmıştı. Ağar’ın Arif Çetin için kullandığı “değerli büyüğüm, aile dostumuz” ifadeleri ise dikkat çekiciydi…

Arif Çetin

Göz dolduran bu fotoğraf albümüne sahip olan Arif Çetin, 1 Eylül itibarıyla geçerli olmak üzere yaş haddi nedeniyle emekliliğe sevk edilmiş oldu. Yerine ise Orgeneral Ali Çardakçı getirildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com