Darbe girişimi devam ederken binlerce hakim savcıya soruşturma açtı, trafikte tekme tokat dövüldü: Necip Cem İşçimen kimdir?

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen'in trafikte tekmeli yumruklu saldırıya uğraması gündemdeki yerini koruyor. 15 Temmuz darbe girişiminin henüz ilk saatlerinde televizyona çıkarak Danıştay, Yargıtay ve HSYK üyelerine soruşturma başlattığını açıklayan İşçimen kamuoyunun merak edilen figürlerinden biri.

  • ü
  • 02 Eylül 2024
  • ü
  • Portre

Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen

İstanbul Kadıköy’de Fenerbahçe maçı sonarsı trafikte tartıştığı bir kişinin tekmeli uyruklu saldırısına uğrayan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen gündemdeki yerini koruyor. İşçimen’in özellikle 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili ‘kritik’ konumu tartışılmasını da kolaylaştırıyor. Peki Necip Cem İşçimen kimdir, hakkında neler biliniyor?

Bilinen biyografisine göre; 1971 doğumlu olan Necip Cem İşçimen, aslen Antalya Muratpaşa’dan. 53 yaşında olan İşçimen, evli ve iki çocuk babası.

KADIKÖY’DE TEKME TOKAT DÖVÜLDÜ

30 Ağustos Cuma günü Kadıköy’deki Fenerbahçe-Alanyaspor maçını izledikten sonra stattan aracıyla ayrılan Savcı İşçimen, otopark çıkışında arkasından kornaya basan sürücüyü uyarmak için aracından indi.

Kornaya basan araca doğru yönelen ve sözlü uyarıda bulunan İşçimen, aracın şoförü tarafından saldırıya uğradı. Saldırgan, yumrukla yere düşürdüğü savcıyı yerde de defalarca yumruklayarak feci şekilde darp etti.

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen

‘ACIMASIZCA BURDU, TAKSİCİLERE SIĞINDIM’

İşçimen, uğradığı saldırı sonrası yandan Sabah gazetesine olayın nasıl geçtiğini anlattı. 2021 yılından bu yana nefes borusundaki rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğünü anlatan İşçimen, “Nefes borum kesildi. İki kere kalbim durdu. İkinci hayatımı yaşıyorum. Cuma günü hastaneden çıkmıştım. Bir yakınım maça gelir misin diyerek daveti üzerine gittim. 3 yıldır sosyal ortamda bulunmuyordum.  Gece yarısı maç bitimi otoparktan aracımı aldım. Gece 12’de otopark görevlileri Z raporu aldıklarını beklememiz gerektiğini söylediler. Bariyerin açılmasını bekliyordum. Arkadaki aracın sürücüsü sürekli kornaya basıp küfürler ediyordu. Sonrada arabama çarptı.  Küfür ediyordu. Yanına gidip terbiyeli olmasını söyledim. Savcı olduğumu söyledim, küfür etmeye devam etti. Hasta olduğumu söyledim ‘geber’ dedi. Acımasızca vurdu. Taksicilere sığındım. Başıma çok sayıda darbe aldım. Anadolu Başsavcılığı yaklama kararı çıkarmış” ifadelerini kullandı.

‘ŞAHSI’, UÇAKLAR HAVADAYKEN BİNLERCE HAKİM VE SAVCIYA SORUŞTURMA AÇTI

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen, özellikle 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında ve sonrasında yürüttüğü önemli soruşturmalarla tanınıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili olarak görev yaptığı dönemde, darbe girişimi henüz devam ederken televizyona bağlanarak Danıştay, HSYK ve Yargıtay üyeleri hakkında soruşturma açıldığını açıklamıştı. Darbe girişimi sürerken özellikle binlerce hakim ve savcıyı nasıl, hangi hukuki gerekçelerle “darbeci” ilan ettiğini hiçbir zaman açıklamasa da ‘niyeti’ hakkında fikir verdi.

İşçimen, 15 Temmuz gecesi, ‘kalkışmanın’ devam ettiği saatlerde NTV’de canlı yayına bağlanarak şunları söylemişti: “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ ile irtibatı olan Yargıtay, Danıştay, HSYK, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve Askeri Yargıtay üyeleri ile sözde Yurtta Sulh Konseyi mensubu general, amiral, subay, astsubay, er ve erbaşlar hakkında gözaltı kararı vermiştir. Bunlarla hareket eden, cebir şiddet eylemine katılan sivil kişilerle ilgili de şahsım tarafından gözaltı kararı verilmiştir.”

HÂKİM VE SAVCILARA SORUŞTURMA, KHK LİSTELERİ…

İşçimen’in, darbe girişimi devam ederken sadece darbeye iştirak eden askerleri ve cuntacıları değil özellikle hakim ve savcıları da hedef alması, bugün Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden (AİHM) dönen çoğu Gülen cemaatine yönelik davaların da ilk ateşleyicisi olmuştu. Darbe girişimiyle hiçbir ilgisi olmayan binlerce hakim ve savcı 16 Temmuz’da ya görevden alınmıştı, ya da gözaltına. İşçimen’in ‘meslektaşlarını’ ne ara fişlediği, ne ara not ettiği; daha savaş uçakları havadayken önce hakim ve savcıları neden gözüne kestirdiği ise daha sonra kurulan ‘KHK mahkemesi’nden çıkan onbinlerce ihraç kararıyla daha da netleşecekti…

İşçimen’in başında olduğu süre boyunca Anayasal Büro’da, 20’si darbe girişimine ilişkin olmak üzere toplam 69 ayrı Gülen cemaati davası açılmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com