Yeniden Refah Partili Suat Kılıç: İstanbul’da biz kazanmazsak, umarım İmamoğlu kazanmaz

Yeniden Refah’ın Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara adayı Suat Kılıç, Ankara ve İstanbul'da alacakları oy oranıyla ilk üç partiden biri olacaklarını iddia etti. Kılıç, İstanbul seçimi içinse, "İnşallah İstanbul'da kazanan biz oluruz. Biz kazanmazsak da umarım kazanan İmamoğlu olmaz" dedi.

  • ü
  • 19 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

Mayıs seçimlerinde aldığı oy ve elde ettiği 5 milletvekiliyle büyük çıkış yapan Yeniden Refah Partisi, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere de iddialı hazırlanıyor. İstanbul ve Ankara’da AKP adayını desteklemek yerine kendi adaylarını çıkaran parti, Şanlıurfa ve Elazığ başta olmak üzere AKP’den yaptığı transferlerle de yerel seçimin en çok merak edilen partilerinden biri.

Yeniden Refah’ın hem Genel Başkan Yardımcısı hem de Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Suat Kılıç, seçimde iddialarının büyüklüğünü “Ankara ve İstanbul’da ilk üçe gireceğiz” diyerek açıklıyor.

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’a konuşan Kılıç, “Adaylarımız ortaya çıktıktan sonra Türkiye genelinde oy ortalamamızın yüzde 8- civarında seyredeceğini düşünüyoruz” dedi.

‘AKP İLE GÖRÜŞME OLACAĞINI SANMIYORUM’

AKP ile yeniden ittifak görüşmesi olacağını “sanmadığını” söyleyen Kılıç, “Yeniden Refah Partisi, kendi adaylarıyla tüm illerde seçimlere katılacağını doğrudan Genel Başkanımızın ağzından ifade etmiş oldu. Bu bir kararlılık göstergesidir. Bir adım sonrasında da Ankara, İstanbul, İzmir adaylarımızı ilan ettik. Dolayısıyla bir boşluk kalmadı” ifadelerini kullandı.

‘ANKARA VE İSTANBUL’DA İLK ÜÇE GİRECEĞİZ’

Seçimde oldukça iddialı olduklarını söyleyen Kılıç, “Seçmen sandığa gidecek, tercihini kullanacak, her parti kendi adayının gördüğü ilgi düzeyinde oyunu alacak. 2 ilde; Ankara ve İstanbul’da 3 parti başa baş yarışacak. Biz her ne kadar ‘küçük parti’ kategorisinde görülsek de Ankara ve İstanbul’da ilk 3 parti arasında olacağız, ilk üçe gireceğiz” ifadelerini kullandı.

‘YOZGAT’TA, MALATYA’DA, ŞANLIURFA’DA KAZANABİLİRİZ’

Kılıç, yerel seçimin sonucuna etki edecek illeri ise öyle açıkladı: “Yozgat’ta, Şanlıurfa’da, Malatya’da seçimi kazanabiliriz. Samsun’da kazanmaya çok yakın olduğumuzu düşünüyorum. Ankara’da aradan çıkabiliriz. Bununla birlikte Bursa, İstanbul, Balıkesir, Denizli, Gaziantep, Bingöl’de Yeniden Refah Partisi’nin ulaşacağı oy oranları kazanacak partiyi belirlemeye adaydır.”

‘İNŞALLAH BİZ KAZANIRIZ, BİZ KAZANMAZSAK UMARIM İMAMOĞLU KAZANMAZ’

Suat Kılıç, “İstanbul’da ikinci İmamoğlu dönemi yaşamak istemediğinizi çok kez ifade ettiniz. Aday çıkarmanız İmamoğlu’nun kazanmasını sağlamaz mı?” sorusuna ise “Sağlamaz. Bugün de aynı kanaatteyim. İstanbul’da ikinci bir İmamoğlu döneminin yaşanmasını istemiyoruz. ‘Yeniden Refah, Yeniden İstanbul’ diyoruz. İnşallah İstanbul’da kazanan biz oluruz. Biz kazanmazsak da umarım kazanan İmamoğlu olmaz. Ben bu konuda bu kadar netim” yanıtını verdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com