Yeniden Refah, AKP ile ipleri koparıyor: ‘İmamoğlu karşı tarafın söylediği kadar gâvur biri değil’

Yeniden Refah Genel Başkanvekili Aydal, "Erdoğan, bizi arka bahçesi gördü" diyerek CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na yeşil ışık yaktı: Karşı tarafın söylediği kadar gâvur biri değil."

  • ü
  • 12 Ocak 2024
  • ü
  • Politika

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Doğan Aydal, önemli açıklamalar yaptı.

AKP ile ittifak pazarlığını görüşmeleri yapan Yeniden Refah, ipleri kopardı. Canlı yayında Murat Kurum’un adaylığını eleştiren Genel Başkanvekili Aydal “Erdoğan, bizi arka bahçesi gördü” dedi. Aydal, İmamoğlu için “Karşı tarafın söylediği kadar gâvur biri değil.” ifadelerini kullanırken, Kanal İstanbul’u gündeme getirerek,  “Benim bildiğim çok net ifadesini söylüyorum kanala karşı. Bu dahi bir bekaa sorunumuzdur bizim. O bile Murat Kurum beyefendinin olmaması için yeterlidir.” şeklinde konuştu.

‘KANAL İSTANBUL BEKÂ SORUNUMUZ’

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Doğan Aydal canlı yayında AKP’nin adayı Murat Kurum ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için çok konuşulacak değerlendirmeler yaptı. İmamoğlu’nun iyi hizmetler yaptığını ve Kanal İstanbul’a karşı olduğunu belirten Aydal, “Kanal İstanbul beka sorunumuzdur bizim. Bu bile Murat Kurum beyefendinin olmaması için yeterlidir. AK Parti’yi kazandırmak için var olan bir parti değiliz. Biz bir sebeple anlaşamayabiliriz, öyle de gözüküyor. Bizimle İstanbul adayını paylaşmadılar” dedi.

‘İMAMOĞLU SÖYLENDİĞİ KADAR GÂVUR BİRİ DEĞİL’

Aydal, Halk TV’de yayınlanan ve Seda Selek’in sunduğu ‘Perdenin Önü Arkası’ isimli programda yerel seçim gündemiyle ilgili; “Sayın İmamoğlu’nun savunma noktasında değilim. Ama karşı tarafında da söylediği kadar gâvur biri değil. Bu adamı biz Eyüp Sultan’da gördük Kuran okurken gördük. İnsan bazen sıkıntıda kalıp ağzından kaçmış bir cümleyle yargılanmamalıdır. Kendisini savunmak noktasında değilim ama bir gerçek var. Ellerini kollarını bağlamışsınız birinin ‘hadi dövüş’ diyorsun. Ona rağmen bir takım hizmetler yaptığı ve benim bildiğim çok net ifadesini söylüyorum kanala karşı. Bu dahi bir bekaa sorunumuzdur bizim. O bile Murat Kurum beyefendinin olmaması için yeterlidir.” şeklinde konuştu.

‘BİZİMLE İSTANBUL ADAYLARINI PAYLAŞMADILAR’

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Doğan Aydal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim çok ciddiye alarak bizim bir partiye güç verişimizi ciddiye almadıklarını gördüm. Onların bizimle yaptığı toplantıları havanda su dövme toplantıları olduğunu fark ettik. Bizim tabanımız da onları istemiyor. AK Partili arkadaşlar diyorlar ki ‘bizi desteklemezseniz CHP kazanacak’ Biz AK Parti’yi kazandırmak için var olan bir parti değiliz. Biz bir sebeple anlaşamayabiliriz. Öyle de gözüküyor. Bizimle İstanbul adaylarını da paylaşmadılar.

‘KURUM’U DEPREM DÖNEMİNDE GÖRDÜK’

Murat Kurum beyefendiyle tanışıyorum, gayet beyefendi biri. Ama Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı döneminde aklınızda kalan poşetten başka bir şey var mı? 25 kuruşluk poşet… Onda bile mantık hatası var. Cumhurbaşkanının eşi önem veriyor diye bunun peşine düşüldü. Yaptıkları şey çok daha büyük zarara uğrattı. O siyah büyük poşetler yaygınlaştı bu akıllıca değildi. Biz Murat Kurum’u deprem döneminde de gördük. Algı yönetimi ile kurulmuş bir söylem geliştiriyor Murat Kurum beyefendi.

‘AK PARTİ ÇOK ÇARESİZ’

Şimdi AK Parti hiç olmadığı kadar sıkıntıda aday bile bulamıyor. Dikkatinizi çekmiştir en sıkıntılı şehirlerde bile eski adaylarını yeniden gösterdi. Bunlardan en dikkat çekenlerinden biri Kocaeli. Tahir Büyakın iki metro vadetmiş ikisi de yok. Temiz hava demiş her gün zehir suluyoruz. Temiz su vaadetmiş sular pis. Tramvay yapacağım demiş bir tanesi bile bitmemiş. Bütün bu olmazlar içinde bile aynı kişiyi aday yapıyorsa AK Parti çok çaresiz demektir. Ankara, İstanbul ve İzmir’i kaybedince de kendisini yenilmiş sayacak.

AKP İLE İPLER KOPTU MU?

Sunucu Seda Selek’in “İpler koptu diyebilir miyiz?” sorusuna ise Aydal, “Hayır partinin söz kesen kişisi Genel Başkanımız Fatih Erbakan beyefendidir. Biz özgür bir şekilde kanaatlerimizi söyleriz ama siyasi karar Genel Başkanımızındır. Ama inanıyorum ki Genel Başkanımız benim bütün bu söylediklerimi tabandan gelen sesleri biliyor.” yanıtını verdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com