Yeneroğlu, ‘dikta hevesi’ dedi: Cumhurbaşkanının hazmedemediği şey hukukun üstünlüğü

Erdoğan'ın adalet ve makuliyet bilincini kaybettiğini belirten Deva Partili Yeneroğlu, "Cumhurbaşkanının hazmedemediği adalet ve hukukun üstünlüğü" dedi.

  • ü
  • 16 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

Deva Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Erdoğan’ın Danıştay’ı ve Anayasa Mahkemesini (AYM) hedef alan sözlerine tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan, kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilen 450 hakim ve savcının görevlerine iade edilmesiyle ilgili Danıştay’ı ve AYM’yi hedef almış, “Bu kararları hazmedemiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın adalet ve makuliyet bilincini kaybettiğini belirten Deva Partili Yeneroğlu, sosyal medya hesabı X’te yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Sn. Cumhurbaşkanı adalet ve makuliyet bilincini o kadar kaybetmiş ki yargıda istediği kararların çıkmamasını hazmedemiyormuş.

Danıştay sekiz yıldır yaşanan KHK dramını çözmek şöyle dursun sadece ihraç edilen hakim ve savcılardan yüzde dokuzunu kamu görevine iade etmiş, kendileri rahatsız olmuş. Arada yine Danıştay’ın verdiği başka kararlardan da rahatsız oluyormuş.

Anayasa Mahkemesi ise yargının en rahatsız eden mahkemesiymiş, hazmedilemez kararlar veriyorlarmış. Kararların takipçisi olacaklarmış.

Cumhurbaşkanı’nın hazmedemediği adalet ve hukukun üstünlüğü.

AÇIKÇA DİKTA HEVESİ

Cumhurbaşkanı bu söylemleri ile kuvvetler ayrılığını yok saydığını artık gizleme gereği de duymuyor. Cumhurbaşkanı devlet benim diyor! Tüm güç bende toplanır, herşeye ben karar veririm diyor. Güç sarhoşluğu o kadar ilerlemiş ki bu tutum açıkça dikta hevesidir.

Adalet, Cumhurbaşkanının istekleri ve onun rahatını sağlama aracı değildir! Adalet hakkı yüceltmek ve herkese hakkını ve hak ettiğini vermektir!

HİÇ KİMSE BU CÜMLELERİ KURAMAZ

Adalet için değil de Cumhurbaşkanı’nın ya da bir başkasının rahatı için; bir grubun, bir ideolojinin, bir inancın ya da bir zümrenin menfaati için çalışan mahkemeler tüm toplumun huzuruna, refahına ve barışına kastetmiş olurlar.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Gerçek bir hukuk devletinde Cumhurbaşkanı dahil hiç kimse bu cümleleri kuramaz, aklının ucundan dahi geçiremez!

Demokrasiyi, hukuk devletini ve birlikte yaşama idealini savunan bizlere düşen en büyük görev, üzerimizdeki bu ölü toprağını atabileceğimize, adaleti üstün tutarak barış ve huzur içinde yaşayabileceğimize, çocuklarımıza müreffeh bir ülke miras bırakabileceğimize dair güveni yeniden topluma kazandırmak.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com