Yavaş: Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili bilinmeyenleri 1 Nisan sonrası açıklayacağım

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle bilinmeyen çok şey olduğunu ve seçim sonrasında bunları açıklayacağını söyledi.

  • ü
  • 10 Mart 2024
  • ü
  • Politika

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle ilgili bilinmeyen çok şey olduğunu belirterek, seçim sonrasında bunları kamuoyuna açıklayacağını söyledi.

Yavaş, Sözcü’den Saygı Öztürk’e cumhurbaşkanlığı seçimi ve yerel seçimle ilgili değerlendirmelerde bulundu.  Yavaş, İYİ Parti lideri Meral Akşener tarafından risk almadığı iddiasıyla korkaklıkla suçlanmıştı. Yavaş, süreçte ilgili bilinmeyen çok şeyin olduğuna işaret ederek, şu ifadeleri kullandı: “Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ve o süreçte yaşananlarla ilgili bilinmeyen çok şeyler var. Başkan, “Ben bütün yaşananları 1 Nisan’dan sonra açıklayacağım. Haksız bir şekilde üstümüze geliniyor. Bizim gündemimiz şu anda yerel seçimler. Yerel seçimlerin dışına çıkmak ya da çıkılmasında payım olsun istemiyorum. Susmayı tercih ediyorum. Ama inşallah nisan ayında, seçildikten sonra açıklama yapmamız gerekirse bunları da kamuoyuna anlatacağım.” Mansur Beye, “Halkın merak edeceği ne var örneğin?” diye sordum. “Hiç bu konuya girmiyorum. Çünkü her verdiğiniz cevap bir karşı cevabı gerektiriyor mutlaka. Ben Belediye Başkanı seçildiğimde de bir-iki kez bazı Genel Başkanların açıklamaları olmuştu. Ben siyaset yapmam. Çünkü ben muhatap değilim, belediye başkanıyım. Cevap vermemiştim, aynı bu şekilde devam edeceğim” karşılığını verdi.

‘MİLLET İTTİFAKI’NIN ADAYI OLARAK SEÇİLDİM, ÖYLE DAVRANIYORUM’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kendisini korkaklıkla suçladığını hatırlatılması üzerine Yavaş, “Onları nisandan sonra konuşacağız. Televizyonda şunu söylemiştim: Ben Millet İttifakının belediye başkanı olarak seçildim. 31’ine kadar kendimi öyle görüyorum, onlar kabul etmese de ben öyle görüyorum. Başından beri böyle diyorum. Ama şu anda herkes kendi yolunda gidiyor. 31 Mart’a kadar bu şekilde davranmaya devam edeceğim.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com