Yargıtay Başsavcısı Bekir Şahin, idam cezası istedi

Kadın cinayetlerine ilişkin bir soruya yanıt veren Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, idam cezasını savundu.

  • ü
  • 04 Ocak 2024
  • ü
  • Politika

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, kadın cinayetlerine ilişkin değerlendirmesinde kaldırılan idam cezasını savundu.

CNN Türk’e konuşan Bekir Şahin, kadın cinayetlerinin sorulması üzerine, “Kadın cinayetlerinde verilen ceza en ağır ceza ağırlaştırılmış müebbet. Eskiden bunun karşılığı idamdı. Bana göre suçu ispat edilenin cezası idam olmalı. Bazı suçlarda idam olmalı. Hamile kadını sayısız bıçak darbesi ile katleden bir insana ağırlaştırılmış hapis yerine, idam olmalı. Ağırlaştırılmış müebbet caydırıcı olmuyor” ifadelerini kullandı.

Bekir Şahin, AYM’nin ikinci ihlal kararına rağmen tahliye edilmeyen Can Atalay dosyasına ilişkin de “İtiraz gelmediği takdirde biz dosyayı mahalline göndereceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sık sık “idam cezasının gerekli” olduğunu savunan açıklamalar yapıyor. Erdoğan, idam cezasının yeniden getirilmesi konusunda Meclis’ten gelecek bir teklifi imzalayacağını da söylemişti.

Türkiye’de idam cezası, AKP tarafından 14 Temmuz 2004 tarihli 5218 sayılı Kanun ile Türk Ceza Kanunu’ndan ölüm cezaları ile ilgili maddeler çıkarılarak, böylece ölüm cezası Türk Ceza Hukuku’ndan tamamen kaldırılmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com