Yalçın Karatepe ile Mehmet Şimşek’in görüşmesi 4 saat sürdü: Ekonomi zirvesi sona erdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bakanlıkta bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 4 saat sürdü.

  • ü
  • 24 Haziran 2024
  • ü
  • Politika

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Hazine ve Maliye’den sorumlu gölge bakanı Yalçın Karatepe ile saat 10.00’da bakanlıkta bir araya geldi. Sona eren görüşme yaklaşık 4 saat sürdü.

Yalçın Karatepe görüşmenin ardından aracıyla bakanlıktan ayrılırken, görüşmeye ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

CHP’NİN EKONOMİ SEPETİNDE NELER VAR?

CHP heyeti, halihazırda hükümetin çalıştığı vergi reformu paketi için önerilerin yer aldığı bir rapor hazırladı. CHP’li kurmaylar ayrıca acil önlem alınması gereken konular olarak nitelendirdiği başlıkları da Hazine ve Maliye Bakanı’na sunacak.

CHP’li Yalçın Karatepe, temmuzdan itibaren asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam yapılması talebini dile getirecek.

Emekliler için de enflasyon oranına refah payı eklenerek aylıkların artırılması önerisi masada olacak.

Görüşmede ayrıca tarımsal desteklerin artırılması, TÜİK verileri, Varlık Fonu gibi başlıklar da CHP’li kurmaylar tarafından gündeme getirilecek.

KARAR ERDOĞAN-ÖZEL ZİRVESİNDE ALINMIŞTI

Şimşek’in CHP heyeti ile görüşme kararı, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in CHP Genel Merkezi’nde yaptığı görüşmede alınmıştı.

TOPLANTIDA KİMLER YER ALDI?

CHP’nin gölge kabinesinde yer alan isimler daha önce İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile de görüşmüştü.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com