Tunç’tan ‘Ayşe Ateş’ açıklaması: Cumhurbaşkanımız ‘yargıya güvenin’ dedi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ayşe Ateş'in Erdoğan'la görüşmesine dair "Sayın Cumhurbaşkanımız kendilerine yargıya güvenmemiz gerektiğini söyledi" dedi.

  • ü
  • 12 Haziran 2024
  • ü
  • Politika

Suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptıkları görüşmeye dair açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Enroğan, hukuk devletinde hiçbir şeyin karanlıkta kalmayacağını söyledi. Ve bağımsız ve tarafsız yargı huzurunda devam eden dava ve soruşturma var. Yargıya güvenilmesi gerektiğini söyledi. 22 tutuklu sanık var. 1 Temmuz’da duruşma başlayacak” ifadelerini kullandı.

GİZLİ TANIK NE ZAMAN İADE EDİLECEK?

Bakan Tunç’a Macaristan’da yakalanan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının gizli tanığı Serdar Sertçelik’in iade sürecine ilişin bir soru da yöneltildi.

Bakan Tunç, “Dosyalarımız Macaristan makamlarına intikal etti. Orada 40 günlük geçici tutuklama kararı verilmişti. O dosyalarımızın tercümesi de yetkili makamlara ulaştı. Gerekli iade sürecini bekliyoruz.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

SOKAK HAYVANLARI: ORTAK BİR YOL BULUNACAK

Ayrıca Tunç, sokak hayvanları için hazırlanan taslakla ilgili Meclis’te ortak bir yol bulunacağını söyledi. Bakan Tunç, “Başıboş köpeklerin insanlara zarar verdiğini üzülerek görüyoruz. Okula gidemeyen, sabahları namaza gidemeyen yaşlılar var. Sokakların da korunaklı olması lazım.” dedi. Tunç, “İnsan sağlığını korumaya yönelik tedbirlerin alınması lazım” diye konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com