Türkeş’in Osman Kavala’yı cezaevinde ziyaretine Adalet Bakanlığı engeli

Adalet Bakanlığı'nın AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş'in Osman Kavala'yı cezaevinde ziyaretine onay vermediği ve beklemeye aldığı öğrenildi.

  • ü
  • 23 Temmuz 2024
  • ü
  • Politika

Geçtiğimiz hafta verdiği bir mülakatta Osman Kavala’yı cezaevinde ziyaret etmek istediğini açıklayan AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş’e izin çıkmadı. Adalet Bakanlığı Türkeş’in talebini bekleyemeye aldı.

Türkeş16 Temmuz’da  verdiği mülâkatta, “Bakanımız Yılmaz Tunç’tan rica ettim. Uygun bir zamanda görüşmek için izin istedim. Osman Kavala’yı ilk kez o ziyarette görmüş olacağım. İşte gerçek millilik, yurtseverlik bu. Bana öğretilen milliyetçilik bu. Türkiye için en iyi şartlarda kaynak bulmak gerekir. Ayrıca, ben hayatının yedi yılını, ömrünün 10’da 1’ini cezaevinde geçirmiş bir babanın çocuğum” ifadelerini kullanmıştı.

Karar yazarı Elif Çakır, ziyarete ilişkin Tuğrul Türkeş’i aradığını ve ziyareti ne zaman gerçekleşeceğini sordu. Türkeş, Çakır’a ziyaretten asla vazgeçmediğini hatta sadece Osman Kavala’yı değil cezaevinde Tayfun Kahramanı da , Can Atalay’ı da Çiğdem Mater’i de ziyaret edeceğini ifade etti.

19 Temmuz tarihinde Adalet Bakanlığına ve TBMM Başkanlığına dilekçe verdiğini ve izin beklediğini söyleyen Türkeş, “Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı olarak 4 isim için de müracaatımızı yaptık, bekliyoruz, Adalet Bakanlığı iznimizi onaylar onaylamaz ziyaretlerimi gerçekleştireceğim” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanlığı’nın AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş’in ziyaretine onay vermediği ve beklemeye aldığı öğrenildi.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com