TİP, Hatay’da Özgürlük ve Emek İttifakı partilerinin adaylarını destekleyecek

Gökhan Zan'dan desteğini çeken TİP, Hatay Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde Emek ve Özgürlük İttifakı adaylarını destekleme kararı aldı.

  • ü
  • 22 Mart 2024
  • ü
  • Politika

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Gökhan Zan’dan desteğini çeken Türkiye İşçi Partisi,  Emek ve Özgürlük İttifakı Partilerinin adayını destekleme kararı aldı.

Parti yönetiminde yapılan açıklamada, “31 Mart yerel seçimlerine yaklaştığımız bugünlerde Türkiye İşçi Partisi olarak, ülkenin dört bir yanında belediye başkanlıkları ve belediye meclis üyeliklerini kazanmak için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz.” denildi,

Tasvip etmedikleri ilişkilerin içinde olmasından dolayı Gökhan Zan’dan desteklerini çektiklerini ifade edilen açıklamada, belirsizlik bırakmamak adına bu açıklamayı yaptıları belirtildi.

“Türkiye İşçi Partisi olarak Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday göstermekteki politik hedefimizin arkasındayız” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

” Deprem suçlarına bulaşmış, halkın çıkarını değil yalnızca kendi çıkarını gözeten, kişisel ve politik zaafiyet içindeki hiçbir adayı dün de desteklemedik, bugün de desteklemeyeceğiz. Yurttaşlarımıza farklı yüzlerde ama aynı zihniyette olan bu adaylara oy vermemelerini, daha önce de ittifak ortaklığı içinde olduğumuz Emek ve Özgürlük İttifakı partilerinden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösteren partileri desteklemelerini öneriyoruz.

Hatay Büyükşehir Belediyesi seçiminde kazanan kim olursa olsun en büyük hedefimiz Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Türkiye İşçi Partisi’nin temsiliyetini en yüksek seviyeye taşımaktır. ”

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com