TBMM’de 17-25 Aralık kavgası: CHP’li Ali Mahir Başarır ‘ayakkabı kutuları’nı hatırlattı

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır: 'Oğlum paraları sıfırladın mı, ne oldu?' diyen bir tek siyasetçi Cumhuriyet Halk Partisi'nde yok.

  • ü
  • 24 Temmuz 2024
  • ü
  • Politika

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu sert tartışmalara sahne oldu. Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri sürerken söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta ile tartıştı.Başarır, “Bizim Genel Merkezin verdiği parayla ve toplanan bağışlarla İstanbul’da almış olduğumuz, Galatasaray stadının yanında bir il binamız var. Bunun bir kısmını bankadan, bir kısmını elden verdik ve bunu da resmi olarak gösterdik.” dedi.

17-25 ARALIK VE AYAKKABI KUTULARINDAKİ PARALAR

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Size şunu da söyleyeyim: Vergi dairesi ve savcılığa da, ‘Bizzat gelin, araştırın’ dedik ama ‘Oğlum paraları sıfırladın mı, ne oldu?’ diyen bir tek siyasetçi Cumhuriyet Halk Partisi’nde yok. Ve bu ayakkabı kutularındaki para, dediniz ki, ‘Parayı ‘FETÖ koydu’ güzel. ‘FETÖ de zaten Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sabah saatlerinde Bilal’i aramasını söyledi. Sonra, bu ayakkabı kutularına koyulan paralar ‘FETÖ’nün koyduğu paralardı. Yahu, sahiplerine teslim ettiniz. Siz bu konuyu konuşursanız sınıfta kalırsınız. Gelin, bu Mecliste doğruyu da yanlışı da konuşalım.”

‘ADAM GİBİ SİYASET YAPALIM’

Başarır’ın ardından söz alan AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta ise şu karşılığı verdi:

“Şunu söylemek istiyorum, Bu iddialarla bu kürsüden konuşarak bu milletin vekilliğini yapmış olmuyorsunuz. Açıkça söylediniz, ‘Bir kısmını elden verdik paranın’ dediniz. O çantalarla gelen paraların, ‘Bir kısmını resmi yoldan bankadan, bir kısmını da elden verdik’ dediniz. Niye elden para veriyorsunuz? İddialarınız var, değil mi; yok ayakkabı kutuları, yok paralar? Siz bir dönem de uçaklar dolusu altının kaçırıldığını iddia etmiştiniz, ne oldu? Hep iddia, hep iddia, itibar suikastı ama sonuçta hiçbir şey yok. Vergi müfettişlerinin de, SGK’nin de bütün kurumları incelediği gibi Nilgün Hanım’ın da şirketlerini inceler, ailesinin şirketlerini inceler, varsa eksiği getirir, çıkarır. Var mı bir şeyiniz elinizde, yok. Anca itibar suikastı yaparsınız. Burası milletin kürsüsü, insanlıktan ve vicdandan bahsediyorsanız çıkıp itibar suikastı yapmayın, çıkıp bu insanların onurlarıyla ve şerefleriyle oynamayın. Adam gibi siyaset yapalım, konuşalım ama itibar suikastı yapmayalım. Adam gibi bu milletin hakkını korumaya çalışın. Burada milletvekillerini tek tek itibarsızlaştırarak partimizin itibarını bitirmeye çalışamazsınız.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com