‘Taşımalı kayyıma’ tepki: Devlet eliyle organize seçim çalma operasyonu

AKP'nin Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da bir çok ile binlerce asker ve polisi görevli sıfatıyla seçmen olarak taşımasınan yönelik tepkiler artıyor. Nesrin Nas, "Devlet eliyle organize seçim çalma operasyonu…İnsan gerçekten utanıyor ve ülkesi adına kahroluyor" dedi.

  • ü
  • 31 Mart 2024
  • ü
  • Politika

AKP’nin Doğu ve Güneydoğu’da bir çok ile binlerce asker ve polise görevli gerekçesiyle oy kullandırmasına tepki yağdı. Eski siyasetci Nesrin Nas, bu durumu devlet eliyle organize seçim çalma operasyonu olduğu belirtti. Gazeteci Onur Öncü ise ‘taşımalı seçmenlere boşuna hırsız seçmen denmediğini” söyledi.

Sosyal medyaya yansıyan tepkilerden bazıları şöyle:

Anavatan Partisi Eski Genel Başkanı Nesrin Nas: Devlet eliyle organize seçim çalma operasyonu…İnsan gerçekten utanıyor ve ülkesi adına kahroluyor.

DEM Partisi Siirt Milletvekil Sebahat Erdoğan Sarıtaş: İşte Siirt’e getirilen hırsızlar! Yüzlerini kapatıyor hepsi, çünkü suçlular, suçüstü yakalandılar. Bu halkın iradesini çalmaya gelen hırsızları tek tek teşhir ediyoruz. Size rağmen kazanacağız. Halkımız gelip oylarını kullansın bu hırsızlara geçit vermesin.

Gazeteci Alin Özinian: Yıl olmuş 2024 taşıma seçmenle seçime hile karıştırıyorlar… Rusya, Azerbaycan, Belarus oralarda çok teknik bu işler… temiz, pırılpırıl manipülasyon yapıyorlar… ortaçağda kaldı Türkiye…

Avukat Mahsuni Karaman: Bu Kürt halkının iradesine yönelmiş bir “moğol istilası”dır!

Eski AKP Milletvekili Ahmet Faruk Ünsal:  Kars, Ağrı, Mardin, Şırnak ve Siirt’teki görüntüler açıkça gösteriyor ki, siyasal irade artık belediyelere kayyum atamaktan vazgeçmiş, yerine seçmenlere kayyum atamaya karar vermiştir. Bu yerlerdeki seçimler meşruluğunu yitirmiştir.

Akademisyen Emre Uslu: İşte ülkenin bir bölümüne SÖMÜRGE muamelesi yapan bölücü 580 kişi. Bu şahısları SÖMÜRGE muamelesi yaptıkları yerlerdeki HALKIN İRADESİNİ çalmak için kullanıyorlar. Buranın halkı kendi iradesini ÇALAN bu DEVLETE güvenir mi?

Avukat Levent Mazılıgüney: Doğu ve Güneydoğudan gelen görüntüler tarihe kapkara lekeler olarak kazındılar. Bu yapılanın demokrasiyle ilgisi yoktur. Bu yapılan HIRSIZLIKTIR!

Gazeteci Gökçer Tahincioğlu: Olağan koşullarda tek gündem bu olmalıydı. Her şey öylesine normalleşmiş ve hatta o kadar “müstehak” diye bakılıyor ki bir magazin figürü kadar dikkat çekmiyor bu olanlar. Ve elbette Kürt gazetecilerin neden durmadan tutuklandığının da resmi bu. Sabahtan bu yana olanı biteni aktardılar.

Kamuoyu araştırmacısı Kemal Özkiraz: Şırnak başta, tüm kritik doğu illerindeki görüntüler, İran sınırını geçen Afgan kaçak kafilesi gibi bir tek kadın yok. Bu seçmen taşımanım daniskası.

Gazeteci Onur Öncü: DEM Parti Geup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit oy veren askere “nereden geldiniz?” diye soruyor. Askerin yanıtı “il dışından geldik” oluyor. Boşuna hırsız seçmen demiyorlar. Halkın iradesi böyle böyle gasp ediliyor

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com