Soylu’nun ‘dokunumazlık’ şovuna TBMM’den beklenen yanıt: Başvurunuz hakkında yapılabilecek işlem yok

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dokunulmazlığının kaldırılması yönündeki başvurusuna TBMM'den "Başvurunuz hakkında Başkanlığımızca yapılabilecek herhangi bir işlem yoktur" denildi. Soylu'nun baştan sonucu belli olan başvurusunun siyasi şov amaçlı olduğu iddia edilmişti.

  • ü
  • 21 Ağustos 2024
  • ü
  • Politika

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu (Fotoğraf: Sameer Al-DOUMY / AFP)

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun TBMM’ye yaptığı dokunulmazlığının kaldırılması yönündeki başvuruya cevap geldi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş imzalı cevabı yazıda “Başvurunuz hakkında Başkanlığımızca yapılabilecek herhangi bir işlem yoktur.” denildi.

Soylu, TBMM’ye verdiği dilekçede, “40 yıldır siyasette yer aldığını ve bu süre içersnde farklıcgörevlerde bulunduğunu belirtti: “Halhazırda üyes olmaktan onur duyduğum Gaz Meclisʼmizin çatısı altında da milletmz temsil ve hizmet fasıyla, milletveklliği görevimi yaparken, hükümetlermiz, İçişler Bakanı olarak görev yaptığımız dönem, şahsımı ve birlikte görev yaptığımız
arkadaşlarımızı hedef alan ve devletimizin itbarını ayaklar altına almak isteyen dahli ve harci menşeli çok sayıda mesnetsz, tamamen iftraya dayalı, manpülatf ve çoğu benzer mahfillerden üretlen organze ve sistematk karalamalarla karşı karşıya kalmış bulunmaktayız.” ifadesini kullanmıştı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Dilekçesinde dokunulmazlığının Anayasa ve TBMM İçtüzüğünün ilgili maddeleri gereğince dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyen Soylu, TBMM Başkanı Numan Kurtulkmuş tarafından “Yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkn işlemler yukarıda yer verlen Anayasa ve İçtüzük hükümler çerçevesinde gerçekleştrlmektedir. Ayrıca Başkanlığımıza hakkınızda herhangi bir tezkere ulaşmamıştır. Bu açıklamalar doğrultusunda başvurunuz hakkında Başkanlığımızca yapılabilecek herhangi bir işlem yoktur” denildi.

Soylu’nun dokunulmazlık şovunun altında bakanlığı döneminde üst görevde yer alan bazı isimler hakkında soruşturma başlatılmasının yer aldığı iddia edilmişti. 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com