İçişleri Bakanı Yerlikaya ile görüşen Bahçeli, Olcay Kılavuz’u görevden aldı: ‘Çember daralıyor…’

Sinan Ateş cinayetinin kilit ismi olan MHP eski Milletvekili Olcay Kılavuz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla TBMM Danışmanlığı görevinden alındı.

  • ü
  • 28 Mayıs 2024
  • ü
  • Politika

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Danışmanı Olcay Kılavuz’un görevine son verdi.

Sinan Ateş cinayetinin kilit ismi olan MHP eski Milletvekili Olcay Kılavuz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla TBMM Danışmanlığı görevinden alındı.

BAHÇELİ BAKANLA GÖRÜŞTÜ, KILAVUZ GİTTİ

Görevden almanın, MHP lideri Bahçeli’nin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüşmesinden sonra gerçekleşmesi dikikati çekti. Ayhan Bora Kaplan suç örgütü ve Sinan Ateş cinayetine ilişkin tartışmalar sürerken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla MHP lideri Devlet Bahçeli’yi ziyaret etmişti.

KILAVUZ NE DEMİŞTİ?

Sokak ortasında öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetinin en çok konuşulan ismi Olcay Kılavuz sessizliğini ilk kez Halk TV’den Seyhan Avşar’a bozmuştu.

Kılavuz, “Bu şerefsizliklerin içerisinde bizim yer bulmamızı çeşitli saldırı, çeşitli ithamlarla bizi bu olaylara çekmek istiyorlar. Bu olaydan en çok üzülen ve en çok mağdur olan kişi benim. Namusum ve şerefimle ülkü ocakları gibi bir kurumda uzun yıllar görev yapmış ve kendisinden sonra ülkü ocakları genel başkanlığı yapmış birisinin böylesi menfur bir saldırıya maruz kalmasına ne rızamız olabilir, ne de içinde olabiliriz, ne de böyle bir şey isteriz. Bu çok korkunç bir şey. Hatta alçakça” ifadelerini kullanmıştı.

KILAVUZ’UN GÖREVİNE SON VERİLDİ

Kılavuz’nun bu açıklamaları gündeme bomba gibi düşerken MHP lideri Devlet Bahçeli dün yaptığı açıklamada Sinan Ateş cinayetini haberleştiren kurum ve kuruluşları hedef aldı. Bahçeli konuşmasında Sinan Ateş’in adını dahi geçirmedi. MHP’den Kılavuz’a ilişkin hamle geldi. MHP’nin Meclis’teki Grup Danışmanlığını yapan Kılavuz’un görevine son verildi.

‘BAHÇELİ AÇIKLAMALARA ÇOK SİNİRLENDİ’

Görevden alma ile ilgili Avşar’a konuşan MHP’ye yakın kaynaklar, Kılavuz’un açıklamalarına Devlet Bahçeli’nin çok sinirlendiğini belirterek, “Kılavuz dava süreci devam ediyor. Konuşmam doğru olmaz. Sayın Devlet Bahçeli gereken açıklamayı yapsaydı hiçbir sorun olmazdı. Ancak kendisi bunu yapmadı” diye konuştuğu öğrenildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com