Şimşek-Karatepe görüşmesi AKP’de rahatsızlık yarattı: Gayrı izin verilmemelidir

AKP'li Faruk Çelik ile Mehmet Metiner, Mehmet Şimşek ile CHP'li Yalçın Karatepe görüşmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Metiner, "CHP’nin, AK Parti’mizin kayyımı gibi davranmasına gayrı izin verilmemelidir" derken, Çelik "Siyasi istismardır" ifadesini kullandı.

  • ü
  • 25 Haziran 2024
  • ü
  • Politika

AKP Artvin Milletvekili ve eski Bakan Faruk Çelik ve eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe arasında gerçekleşen görüşmeye tepki gösterdiler.

METİNER: KAYYIM GİBİ DAVRANMAKTIR

Çelik, “CHP heyetinin açıklamalarından, bir talimat listesi ile görüşmeye gittikleri anlaşılıyor. Bu bir diyalog değildir. Siyasi istismardır, popülizmdir. Ekonomimizin en son ihtiyaç duyduğu şeylerdir” derken, Metiner ise “Katılıyorum. Bu demokratik diyalog değil siyasi körlük ve çapsızlık örneğidir.CHP’nin, AK Parti’mizin kayyımı gibi davranmasına gayrı izin verilmemelidir” ifadelerini kullandı.

ÇELİK: CHP’NİN GÖRÜŞMEDEN SONRA YAPTIĞI AÇIKLAMALAR…

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İktidar muhalefet diyaloğu demokrasilerde önemlidir. Ancak, CHP heyetinin Hazine Maliye Bakanımız ile görüşmelerden sonra yaptıkları açıklamalar etrafındaki tartışmaları hayretle izliyorum” diyerek, şunları söyledi:


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘ROL KARMAŞASI VAR’

“CHP heyetinin açıklamalarından bir talimat listesi ile görüşmeye gittikleri anlaşılıyor. Burada bir rol karmaşası yaşandığı açık. İktidarın görevi politikaları belirlemek ve uygulamak, muhalefetin görevi iktidarın göremediğini düşündüğü şeyleri dillendirmek ve eleştirmektir. Bir talimat listesi dayatmak değil. Bu tutum Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin iyi niyeti ile bağdaşan bir yaklaşım değildir. Bu bir diyalog da değildir. Siyasi istismardır, popülizmdir. Ekonomimizin en son ihtiyaç duyduğu şeylerdir.”

CHP’Lİ KARATEPE: ACI REÇETE YİNE VATANDAŞA ÇIKACAK

Mehmet Şimşek’le görüşmesinin ardından açıklama yapan CHP’li Yalçın Karatepe “Asgari ücrete ve emekliye zam talebimizi ilettik. Ancak 4 saatin sonunda, acı reçeteyi yine vatandaşa çıkaran anlayışlarında bir değişim olmadığını gördük” demişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com