Sezgin Tanrıkulu: Diyarbakır 1 Nisan’ı merak ediyor, kayyım atanacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır mitingini değerlendiren CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır'da 31 Mart'ın merak edilmediğini söyledi. Tanrıkulu, "Diyarbakır’da ayın 1'i daha çok merak ediliyor. Ayın 1'den sonra Diyarbakır'da yerel yönetimlere kayyım atanacak mı, yeni bir süreç başlayacak mı?" dedi.

  • ü
  • 28 Mart 2024
  • ü
  • Politika

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır mitinginde yaptığı konuşmayı sert sözlerle eleştirdi.

Erdoğan’ın konuşmasında Diyarbakır sorunlarına ve Kürt meselesine dönük bir şey ifade etmediğini belirten Tanrıkulu, “Geldiğimiz noktada Adalet ve Kalkınma Partisi politikalarından bugün için bir şey beklemek, yeni bir süreç beklemek, adalet beklemek bu konuşmadan sonra doğru değil. Bunun üzerine bir siyaset inşasını da ben Darkapı Meydanı’ndan söylüyorum, doğru bulmam” dedi.

Tanrıkulu, “Sayın Erdoğan’ın konuşmasını takip ettim. Diyarbakır’da seçimler çok fazla merak edilmiyor. Diyarbakır’da ayın 31’de ne olacağı aşağı yukarı belli. Diyarbakır’da ayın 1’i daha çok merak ediliyor. Ayın 1’den sonra Diyarbakır’da yerel yönetimlere kayyım atanacak mı, yeni bir süreç başlayacak mı, Erdoğan’ın Kürt meselesini güvenlik politikaları dışında bir çözüm eksenli mesajı olacak mı olmayacak mı? Ama bu beklentinin bugün itibarıyla Adalet ve Kalkınma Partisi bakımından bir şey ifade etmediğine ben tanık oldum. Bu beklentinin boş olduğunu bir kez daha gördüm” diye konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com