Seçimde hangi parti lideri nerede oy kullanacak?

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde siyasi partilerin genel başkanları da sandık başında olacak. Peki hangi lider nerede oy kullanacak?

  • ü
  • 27 Mart 2024
  • ü
  • Politika

31 Mart’taki yerel seçimler için adayların il ve ilçe ziyaretleri hız kesmeden devam ederken, bir diğer yandan Yüksek Seçim Kurulu da (YSK) çalışmalarına devam ediyor.

34 siyasi partinin adayının yarışacağı seçimlerde, ülke genelinde 206 binden fazla sandık kurulacak. 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği seçimlerde, il genel meclisi üyeliği ve belediye meclis üyeliği seçimleri de yapılacak.

LİDERLER NEREDE OY KULLANACAK?

Merak edilen konulardan biri de siyasi parti liderlerinin nerede oy kullanacağı oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her seçimde olduğu gibi 31 Mart’ta da İstanbul’da olacak, oyunu Üsküdar’daki Saffet Çebi İlköğretim Okulu’nda kullanacak.

İstanbul’da olacak bir başka isim de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş. Kurtulmuş, Fatih’te sandığa gidecek.

HATMOĞULLARI ADANA’DA, BAKIRHAN ANKARA’DA OY KULLANACAK

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Adana’nın Çukurova ilçesindeki Ayşe Atıl İlkokulu’nda oyunu kullanacak. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise Ankara’daki Ahmet Vefik Paşa İlkokulu’nda oy verecek.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu yıl da Ankara’da Anıttepe Ortaokulu’nda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise oyunu kendi seçim bölgesi olan Manisa’da bulunan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ortaokulu’nda kullanacak.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önceki seçimlerde İstanbul’daydı. Bu kez Akşener Ankara’da olacak. Ankara Bilkent’teki Türkiye Emlak Bankası Ortaokulu’nda sandık başında olacak.

KURUM KAĞITHANE’DE, İMAMOĞLU BEYLİKDÜZÜ’NDE

Cumhur İttifakı’nın İstanbul adayı Murat Kurum Kağıthane’deki İmece İlkokulu’nda, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ise Beylikdüzü’ndeki Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde oy kullanacak.

ALTINOK KEÇİÖREN’DE, YAVAŞ ÜMİTKÖY’DE

Cumhur İttifakı’nın Ankara adayı Turgut Altınok Keçiören’deki Kocatepe İlkokulu’nda, Mansur Yavaş ise Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde sandığa gidecek.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com