Seçim kampanyası için Gültan Kışanak’ın fotoğraf çektirmesine izin vermediler

DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak "Kampanyada kullanılmak üzere bir fotoğraf çektirip dışarıya göndermeme bile izin verilmedi" dedi.

  • ü
  • 08 Mart 2024
  • ü
  • Politika

DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Gültan Kışanak’ın seçim kampanyasında kullanılmak üzere fotoğraf çektirip dışarıya göndermesine Adalet Bakanlığı tarafından izin verilmediği ortaya çıktı.

8 Mart dolayısıyla Bianet’ten Evrim Kepenek’in sorularını yanıtlayan DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Gültan Kışanak, “Siyaset ve hapishane aslında hiç yan yana gelmemesi gereken iki şey ama maalesef bu ülkede muhaliflerin yolu bir şekilde hep hapishaneye düşüyor” dedi.

2016’dan bu yana cezaevinde tutulan Kışanak, azami tutukluluk süresi dolmasına rağmen serbest bırakılmıyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadınlara seslenen Kışanak, “Zamanın ruhu biz kadınlara, bir adım öne çıkmamız, özgürlük ve barış siyasetinde inisiyatif almamız gerektiğini söylüyor. Eh, görevden kaçacak değiliz… Şansımız bol, yolumuz açık olsun” dedi.

‘SEÇİM ADALETSİZLİĞİ, ÖYLE BÖYLE DEĞİL’

Kışanak, “Seçim adaletsizliği, öyle böyle değil. Kampanyada kullanılmak üzere bir fotoğraf çektirip dışarıya göndermeme bile izin vermedi Adalet Bakanlığı. Cezaevi idaresine dilekçeyle başvurdum, bana yazılı bir cevap vermediler, sadece sözlü olarak ‘Bakanlık izin vermiyor’ diyorlar. Hukuki yollara başvurmak için, dilekçeme yazılı olarak cevap vermelerini bekliyorum” şeklinde konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com