‘Partinizin adayını beğenmezseniz’ anketi: En sadık seçmen DEM Parti’de

MetroPoll'ün yaptığı araştırmaya göre seçmenler arasında 'partisinin çıkaracağı adayı beğenmese dahi' yine de oy vereceğini söyleyenlerde en yüksek oran DEM Partili'lerde. İkinci sırada ise AKP seçmeni yer aldı.

  • ü
  • 31 Ocak 2024
  • ü
  • Politika

(Abdurrahman Antakyalı - Depo Photos)

Yerel seçimlere 2 ay gibi bir süre kala MetroPoll Araştırma Şirketi’nin yaptığı Türkiye’nin Nabzı Ocak ayı araştırmasında çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Araştırma kapsamında katılımcılara “Yerel seçimlerde partinizin adayını beğenmezseniz ne yaparsınız?” diye soruldu.

YÜZDE 32, “BAŞKA ADAYA OY VERİRİM” DİYOR

Araştırmada katılımcıların yüzde 33.8’i “beğenmesem de oy veririm” yanıtını verirken yüzde 27.7’si “sandığa gitmem” dedi. Araştırmaya katılanların yüzde 32.2’lik bölümü ise bu durumda başka bir partinin adayına oy vereceklerini beyan etti.

EN SADIK SEÇMEN DEM PARTİ’DE

İlgili araştırma sorusuna verilen yanıtların 14 Mayıs 2023 Milletvekili seçiminde oy verilen partiye göre dağılımında ise AKP ve DEM Parti farkı dikkat çekti. Sonuçlara göre DEM Parti seçmeninin yüzde 46.9’luk bir kısmı adayı beğenmese de partisine oy vermekten vazgeçmeyeceğini ifade etti.

Bu partiyi yüzde 40.6 oranla AKP seçmeni izledi. AKP’nin ardındansa yüzde 36.4 oranıyla bir önceki seçimde CHP’ye oy veren seçmen kitlesi geldi.

MHP VE İYİ PARTİ SEÇMENİ “BAŞKA ADAY”A DAHA YAKIN

Adayı beğenmezse başka partiye oy vereceğini söyleyen seçmenler arasından yüksek oran ise MHP’lilerde oldu. Kendi adayını beğenmediğinde başka partiye oy vereceğini söyleyenler arasında İYİ Parti seçmenleri de ikinci sırada yer aldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com