Özgür Özel’den ‘UEFA’ kararına: Hakkaniyetle bağdaşmıyor

CHP lideri Özgür Özel, UEFA'nın galibiyetin ardından bozkurt işareti yapan Merih Demiral'e verdiği iki maç men cezasının hakkaniyetle bağdaşmayan siyasi bir karar olduğunu söyledi.

  • ü
  • 05 Temmuz 2024
  • ü
  • Politika

CHP Genel Başkanı Özgür Özel sosyal medya hesabından, “UEFA’nın milli futbolcumuz Merih Demiral’a 2 maç ceza vermesi, hakkaniyetle bağdaşmayan siyasi bir karardır. İtirazımızla bu kararın düzeleceğini umuyoruz. Karar ne olursa olsun Milli Takımımız bu tutuma en güzel yanıtı yarınki müsabakada verecektir.” dedi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye’nin Avusturya’yı 2-1 yenerek çeyrek finale çıktığı maçta golleri atan Merih Demiral, tribünlere “bozkurt” işareti yaptı. Demiral’a Avrupa’da da adı şiddet ve aşırı milliyetçilikle anıldığı için yasaklanması tartışılan Ülkü Ocakları’nın sembolünü kullanması nedeniyle tepkiler geldi.

Demiral, “Türklükle alakalı. Türkiye’de hepimiz Türk’üz, Türk olmaktan da gurur duyuyorum” diyerek kendini savundu. UEFA, Demiral hakkında soruşturma açtı.

Dışişleri Bakanlığı UEFA’nın soruşturmasının kabul edilemez olduğunu ve Alman makamlarının Demiral’a yaklaşımının “yabancı düşmanlığı içerdiğini” belirtti.

Merih Demiral’ın “bozkurt” sembolüyle ilgili Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, “Türk aşırı sağcıların işaretlerinin bizim stadyumlarımızda yeri yok. Avrupa Futbol Şampiyonasını ırkçılık için bir platform olarak kullanmak kabul edilemez. UEFA’nın olayı araştırmasını ve yaptırımları değerlendirmesini bekliyoruz” demişti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Faeser’ın sözlerinin ardından harekete geçti ve Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’ni bakanlığa çağırdı. Bakanlık açıklamasında, ”(Bozkurt) işareti Almanya’da yasaklı bir simge değilken, Sayın Demiral’a Alman makamları tarafından gösterilen tepkilerin bizatihi kendisinin yabancı düşmanlığı içerdiği değerlendirilmektedir” denildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı da karşılık olarak Türkiye’nin Berlin Büyükelçisini bakanlığa çağırdı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com