Özgür Özel’den TRT’ye tepki: Ölürsem cenazeme istemiyorum

CHP lideri Özgür Özel, TRT'nin AKP'nin yayın organı haline geldiğine işaret ederek, "Ben ölürsem cenaze törenimi verecekler herhalde. Bir gün ölürsem TRT’yi cenazeme istemiyorum" dedi.

  • ü
  • 27 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

CHP lideri Özel, TRT'nin muhalefete yer vermemesini sert sözlerle eleştirmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, TRT’nin AKP’nin yayın organı haline geldiğini söyleyerek taraflı yayıncılığını rakamlarla anlattı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TRT Haber’in yayına geçtiğini öğrendikten sonra kanal hakkında açıklama yapmaya başladı. Ancak TRT, daha Özel konuya girmeden yayını kesti.

Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “TRT Anayasal bir kurum. TRT Kanunu, Anayasa’ya dayanarak çıkarılmış. Anayasa diyor ki ‘TRT özerktir ve tarafsızdır.’ O tarafsız TRT, Murat Kurum 29 dakika Ekrem İmamoğlu 0, Hamza Dağ 26 dakika Cemil Tugay’a 0, Turgut Altınok’a 17 dakika Mansur Yavaş 0. Yapmış oldukları yayında tarafsız davranacaklarını bu Meclis talimat vermiş” dedi.

TRT’nin AKP’nin bir yayın organı haline geldiğine işaret eden Özel, “1 Ocak’tan bu yana Recep Tayyip Erdoğan 2 bin 952 dakika bana 43 dakika. Genel Merkez yanarsa haber yapacaklar herhalde. Beni de ölürsem cenaze törenimi verecekler herhalde. Bir gün ölürsem TRT’yi cenazeme istemiyorum” diye konuştu.

Özel’in TRT ile ilgili sözleri şöyle:

“TRT Anayasal bir kurum. TRT Kanunu, Anayasa’ya dayanarak çıkarılmış. Anayasa diyor ki ‘TRT özerktir ve tarafsızdır.’ O tarafsız TRT, Murat Kurum 29 dakika Ekrem İmamoğlu 0, Hamza Dağ 26 dakika Cemil Tugay’a 0, Turgut Altınok’a 17 dakika Mansur Yavaş 0. Yapmış oldukları yayında tarafsız davranacaklarını bu Meclis talimat vermiş. İşte AKP’nin bir kamu televizyonunu kendi yayın organı haline getirdiğinin göstergesi. 1 Ocak’tan bu yana Recep Tayyip Erdoğan 2 bin 952 dakika bana 43 dakika. Genel Merkez yanarsa haber yapacaklar herhalde. Beni de ölürsem cenaze törenimi verecekler herhalde. Bir gün ölürsem TRT’yi cenazeme istemiyorum.”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TRT Haber’in yayına geçtiğini öğrendikten sonra kanal hakkında açıklama yapmaya başladı. Ancak TRT, daha Özel konuya girmeden yayını kesti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com