Özgür Özel ‘Kürt demokratlar’ dedi, alkış koptu: Kimseyi pişman etmeyeceğiz

CHP lideri Özgür Özel, yerel seçimin ardından gerçekleştirilen ilk grup toplantısında konuştu, 'Kürt demokratlar' vurgusu yaptı: 'Kimseyi pişman etmeyeceğiz.'

  • ü
  • 16 Nisan 2024
  • ü
  • Politika

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimin ardından gerçekleştirilen ilk grup toplantısında konuştu. CHP kimsenin tapulu malı olmadığını belirten Özel, genel seçim mesajı verdi. Özel, “CHP’yi, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde nasıl iktidar yapacağımızı konuşmaya çalışmaya başlıyoruz. Türkiye ittifakı ile bir büyük ittifakı sağladık. Atatürk’ün partisini iktidar yapacağız. Buna zarar verebilecek olanın gözünün yaşına bakmayacağız” şeklinde konuştu.

Özöl şu ifadeleri kullandı:

‘CHP HİÇBİRİMİZİN TAPULU MALI DEĞİLDİR’

“CHP’yi, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde nasıl iktidar yapacağımızı konuşmaya çalışmaya başlıyoruz. Türkiye ittifakı ile bir büyük ittifakı sağladık. CHP hiçbirimizin tapulu malı değildir, bu parti baba ocağıdır. Baba evinin tapusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ündür…

‘BABA EVİNE MUHAFAZAKAR DEMOKRATLAR GELDİ’

Baba evine milliyetçi demokratlar geldi, yakasında olmasa gönlünde yakasında güneş olan iyi insanlar geldi, MHP’nin kayıtsız şartsız desteğinden bu kadar yokluğa bitmiş ülkücüler MHP’ye geçmişte gönül verenler geldi. Baba evine yalandan tiksinmiş muhafazakar demokratlar geldi. Babaevine onları ötekileştirmeyen, en zor günde hükümetin arkasına hizalanmayıp doğru bildiğini söyleyen, bizlere güvenen Kürt demokratlar geldi.

ISTAKOZ GÖNDERMESİ

Bize oy veren birisi bir sebepten derse ki keşke vermeseydim derse ki elim kırılsaydı bilin ki vebali hepimizin boynunadır. Biz belediyeleri birileri gibi çocuklarımızı işe sokmak için değil biz birileri gibi geldiği günleri oturup saraylarda oturup millete dayattığı adayları millet açlıktan kırılırken ıstakoz yiyenler gibi ihaleleri yandaşlara dağıtmak için değil biz belediyeleri partizanlık yapmak için değil biz belediyeleri bir kenarı itip temiz dürüst yöneterek Türkiye’ye de bunu göstermek ve cumhuriyetin 2.yüzyılının ilk genel seçiminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini iktidar yapmak üzere aldık. Buna zarar verebilecek kim varsa kesinlikle ve kesinlikle ne ben ne kadrolarımız ne partimiz gözünün yaşını bakmayacağız. Bu millete eşit ve adil hizmet sunacak inançlara saygılı olacak tüm farklılıkları renklilik zenginlik kabul edecek ve herkesi kucaklayacağız.

27 Şubat’ta demiştim ki ‘Şimdi kalkın gidin, bu seçimi alın’. Şimdi diyorum ki kalkın onlara halkın partisinin nasıl halkçı bir parti olduğunu göstermeye gidin, kalkın ve Türkiye’yi kucaklayın. Biz Türkiye’nin partisiyiz, yolunuz açık olsun.”

YOĞUN GÜNDEM

Özel’in gündeminde Filistin’den, Antalya’da yaşanan teleferik faciasına, Çetin Doğan’dan, CHP’nin Hatay itirazına kadar birçok konu vardı. Özel’in ‘CHP’yi, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde nasıl iktidar yapacağımızı konuşmaya çalışmaya başlıyoruz. Türkiye ittifakı ile bir büyük ittifakı sağladı. CHP kimsenin tapulu malı değildir. Biz millet açlıktan kırılırken ıstakoz yiyenler gibi değil biz belediyeleri temiz yöneterek Türkiye’yi de nasıl yöneteceğimizi göstermek için aldık.” sözleri dikkat çekti.

‘PİŞMAN ETMEYECEĞİZ’

Özgür Özel’in açıklamalarından önemli başlıklar şöyle;

AKP’den aldığımız 5 büyükşehirin başta İmamoğlu ve Yavaş Vahap Seçer ve Zeydan Karaların Muhittin Böcek’in hepimizin takdir etmesi gereken ve sahada elimizi en çok kuvvetlendiren argümanlar kanıtlar oldu. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bize oy veren hiç kimseyi pişman etmeyeceğimize buradan söz veriyoruz.

FİLİSTİN

Ben yarın grubumuzdan 6 arkadaşımızın da görevli olduğu Avrupa Karma Parlamento Meclisi’nde bir konuşma yapacağım. Konuşmamın özünde Filistin’de yaşananlar ve İsrailin mezalimi olacak. Dün Filistin’de olacaktım ama hafta sonu yaşanan saldırılardan sonra hava sahalarının kapatılması ziyaretimizi ertelememize neden oldu.

En kısa zamanda Filistin’e giderek, 33 bin kaybın dünyaya duyurulmasını sağlayacağız. Bize düşen Bülent Ecevit’in Arafat’la kurduğu ilişki ve Deniz Gezmiş’in Filistin davasına sahip çıkmaktır.

TELEFERİK FACİASI

Kusuru olan kim varsa gözünün yaşına bakılmasın. Adli soruşturmayı takip ediyoruz. Adaletin tecelli edeceği yer şüphesiz hukuktur ancak bugün Antalya’da büyük bir hukuksuzluk kanunsuzluk vicdansızlıkla karşı karşıyayız.

2017de AKP döneminde inşa edilmiş bir teleferik hattın denetimi hükümetteki ilgili bakanlığın yetkilerinden şirkete verilen onayla bakanlık tarafından kabul edilen uluslararası sertifikaların varlığında yaptırılmış ve yaptırılmaya devam ediyorken geçtiğimiz hafta rekor bir oyla Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz teleferik işletme görevinden 2023 yılında ayrılmışken o ayrıldıktan sonra teleferik 3 kez daha denetlenmiş ve rapor sağlam verilmişken bugün hiçbir kusuru olmadığı halde gözaltına alındığı yetmezmiş gibi elbette araştırılsın gerekiyorsa yargılamanın so9nunda her şey ortaya çıkısın ama tutukluluk gibi bir tedbire başvurulması Allah’tan korksunlar.

SOMA HATIRLATMASI

Soma 301 madenci öldü bir kamu görevlisi yargılanmadı. Somadan İliç’e ne facialar yaşandı hiçbirinde 1 kamu görevlisi yargılanmadı. Tren kazası olur hatları işleten açığa alınır yargılanma izni verilmez devlet demiryollarına genel müdür yapılırken 22 yıllık iktidarlarında 1 kişiye yargılanma izni vermemişken yaşanılan olayın günah keçisini suçsuz başkanım Kocagöze yıkanlara yazıklar olsun buna izin vermeyeceğim.

ÇETİN DOĞAN

Sayın Erdoğan ile telefon görüşmemde hasta tutuklu ve hükümlülerin hangi görüşte olursa olsun çalışılması gerekiyor. 28 Şubat’ın kinini 85 yaşındaki isimleri cezaevinde tutan bir kin var. Bu vicdansızlığın kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Çetin Doğan ve diğer hasta tutukluların tahliye edilmesi gerekmektedir.

HATAY

Hatay’ın iradesine sahip çıkmak için YSK’ya bizzat başvurumuzu yaptım. Eğer geçen 31 Mart seçimi AK Parti’nin o başvurusuyla yenilendiyse bizim dosyamıza göre en az 8 kez yenilenmesi gerekmektedir. Tam kanunsuzluk halinin, her bir iddiamızda bu kadar da olmaz dedirten maddesi var. 108 seçmen kısıtlılık kararı varken oy kullandıklarını ispatladık.

3 bin 389 seçmen ölmüş oldukları halde yerlerine oy kullanıldı. Geçersiz oylar farkın 15 katı olmasına rağmen itirazımız reddedilmiştir. Tam kanunsuzluk burada yoksa bu kanun neresinde yazmaktadır, buna susacak olanlar kendi vicdanlarına ne cevap verecekler. Halkın iradesi sakatlanmıştır.

‘KÜRT DEMOKRATLAR’ VURGUSU

En zor günde bizlere güvenen Kürt demokratlar da geldi. Hiçbirini diğerinden ayırmadan pişman etmeyeceğiz.

Esnafın, çırağın, EYT mağdurunun, BAĞKUR’lunun da yanında olacağız. Milletin sorunu olmayan durumlarla ilgilenmeyeceğiz. Suni gündemlerle uğraşmadan gece gündüz çalışacağız.

Bize oy veren kimse derse ‘keşke vermeseydim, elim kırılsaydı’ vebali hepimizin boynunadır.

TÜRKİYE İTTİFAKI

CHP’yi, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde nasıl iktidar yapacağımızı konuşmaya çalışmaya başlıyoruz. Türkiye ittifakı ile bir büyük ittifakı sağladı.

Biz millet açlıktan kırılırken ıstakoz yiyenler gibi değil biz belediyeleri temiz yöneterek Türkiye’yi de nasıl yöneteceğimizi göstermek için aldık.

‘ATATÜRK’ÜN PARTİSİNİ İKTİDAR YAPACAĞIZ’

Atatürk’ün partisini iktidar yapacağız, buna zarar verebilecek olanın gözünün yaşına bakmayacağız

Biz Türkiye’nin partisiyiz. Yolumuz açık olsun, elinize, emeğinize sağlık…

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com