Özgür Özel: AİHM kararları uygulanmıyorken yeni anayasadan bahsedilemez

CHP lideri Özgür Özel, partisinin Ankara'daki Tüzük Kurultayı'nda adalet vurgusu yaptı; uygulanmayan AİHM ve AYM kararlarını haırlattı. Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da 'gözdemiz' diyerek sahip çıktı.

  • ü
  • 06 Eylül 2024
  • ü
  • Politika

CHP Genel Başkanı Özgür Özel

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Ankara’daki Tüzük Kurultayı’nda adalet vurgusu yaptı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Anayasa Mahkemesi (AYM) kararlarını hatırlatan Özel, şunları söyledi:

“Yarın bir sihirli değnek bu iktidarın başına değerse, yarın sabahtan itibaren bütün AİHM kararlarına, AYM kararlarına uyarlarsa, kuvvetler ayrılığını, başta yürütmenin meclis üzerindeki ve yargı üzerindeki tahakkümünü ortadan kaldırırlarsa, bu konuda geçmişteki hatalarını telafi eder, yeni yanlışlar yapmazlarsa, o zaman CHP yeni bir anayasa söylemine bir kez daha kulak kabartabilir. Ama Gezi tutukluları içeride yatıyorken, AİHM’in binlerce kararı uygulanmıyorken, Meclis’te ne el kaldırılacağına Saray’daki üst vekilden talimat alınarak hareket ediliyorsa, çıkarılan her bir kanun Saray’ın odalarında konuşuluyorsa burada ne demokrasiden, ne anayasadan, ne de yeni bir anayasa yapmaktan bahsedilemez. Biz, milletin verdiği sorumluluğun gereğini yaptık.”

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU’NA SAHİP ÇIKTI

Öte yandan Özel, hakkında siyasi yasak istenen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na karşı yapılan açıklamalara tepki gösterdi. Özel, “CHP, Ekrem İmamoğlu’nun yanındadır. İstanbul’un sevgilisi, partimizin gözdesini kimsenin kem gözlerine emanet etmeyiz, kimsenin insafına bırakmayız. Herkes haddini bilecek” dedi.

‘HERKES ÖN SEÇİME GİDECEK’

CHP, Ankara’da Tüzük Kurultayı yaptı. Uzun zamandır tartışılan tüzükte 20’ye yakın maddede değişiklik yapılması bekleniyor. Kurultay’da ön seçim ve dönem sınırlaması gibi önemli maddeler üzerinde değişiklikle ilgili olarak. Özel, ön seçim tartışmaları için “genel başkan dahil hepimiz ön seçime gireceğiz” ifadesini kullandı.

CHP, sembolik açılışını Sivas Kongresi’nin 105. yıldönümü nedeniyle 4 Eylül’de Sivas’ta yaptığı Tüzük Kurultayı, bugün resmi olarak ATO Congressium’da toplandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurultay salonuna eski genel başkanlar Altan Öymen, Murat Karayalçın ve Hikmet Çetin ile birlikte geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, Divan Başkanı seçildi. CHP’nin bir önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise kurultaya katılmadı. Kurultayda en önemli tartışmaların ön seçim, genel başkan kontenjanının artırılması ve parti kurullarında görev alanlara dönem sınırlaması getirilen maddelerde yaşanması bekleniyor.

Sadece delegeler ile onur kurulu üyeleri ve eski genel başkanların davet edildiği kurultayın açılış konuşmasını CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptı.

İMAMOĞLU’NDAN KURULTAY MESAJI

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu sabah kurultay delegeleri ile kahvaltıda buluştu. Gazeteci Barış Yarkadaş’ın aktardığına göre; CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Tüzük Taslağı ile ilgili son çalışmalar yapıldı. Biz de çok katkı verdik. İsteklerimizi tüzüğe yansıttık” diyerek, delegelerden destek istedi.

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da tüzük taslağına destek verdiğini, partinin iktidara yürüdüğünü ve böyle bir süreçte birlik beraberlik görüntüsü vermenin doğru olacağını belirtti. İmamoğlu, “İstanbul delegeleri buraya geldikleri gibi yine birlik beraberlik içinde davranacak ve İstanbul’a öyle dönecektir diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com