Özer Sencar: Murat Kurum, Erdoğan’ın siyasi hayatının en büyük hatası

Kamuoyu araştırmacısı Özer Sencar, Ekrem İmamoğlu'nun seçimi kazanması durumunda 2028'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde onu kimsenin engeleyemeyeceğini söyledi. Sencar'a göre 'Murat Kurum, Erdoğan'ın siyasi hayatının en büyük hatası.'

  • ü
  • 06 Mart 2024
  • ü
  • Politika

MetroPoll Araştrma CEO’su Özer Sencar, KRT TV’de katıldığı sabah programında yerel seçimle ilgili değerlendirmerde bulundu. Sencar, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanması durumunda 2028 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ı rahatlıkla yeneceğini söyledi.

AKP’nin İstanbul ve İzmir’de riskli adaylar belirlediğini kaydeden Sencar, “İzmir’e dışarıdan bir aday getirdi. İzmir halkının dışardan adaya tavrını bilirim, ben İzmirliyim. İzmir’e İzmir’den bir aday bulacaksınız. Manisa’dan Balıkesir’den getireceğiniz bir adayla İzmir’de seçim olamaz” dedi.

AKP’nin İmamoğlu’nun karşısına zayıf bir aday çıkardığına işaret eden Sancar, “Cumhuriyet tarihinde Erdoğan kadar güçlü liderin karşısına çok zayıf birisini çıkarıyor. Erdoğan, tabii burada Erdoğan şunu düşünüyor, ‘ben sahaya çıktığımda Murat Kurum’un eksiğini tamamlarım’ diye düşünüyor ama bu gerçekçi değil. Erdoğan, bir önceki yerel seçimde de hem Ankara’da hem İstanbul’da hem de İzmir’de yine böyle yanlış adaylarla çıktı ve üçünü de kaybetti” ifadelerini kullandı.

‘MURAT KURUM, AKP’LİLERİN BİLE OYUNU ALAMIYOR”

Murat Kurum’un İstanbul seçimlerini alma şansının düşük olduğunu ifade eden Sancar, diğer şehirlerde de durumun benzer olduğunu vurguladı. AKP’nin Ankara’da yaptıkları ölçümlede Yavaş ile Altınok arasındaki farkın çok yüksek olduğunu, iki aday arasında kapatılması zor bir farkın olduştuğunu vurgulayan Sancar, sözlerine şöyle devam etti: “Erdoğan’ın yetkin elaman havuzunun tükendiği kanaatindeyim. 3 büyükşehirin üçüne de yeterli güçte, yeterli performansta, yeterli mental kabiliyetlere sahip birisini bulamadıysanız veyahut da şehre uygunluğunu bulamadıysanız, burada AK Parti veya Erdoğan bir sorun yaşıyor. Genellikle güçlü otoriter liderler giderek daha az güçlü insanlarla çalışır. Burada da benim gördüğüm bu 10 sene, 15 sene önce Erdoğan her yere güçlü adaylar çıkarabiliyordu. Şu anda Murat Kurum bana göre AK Parti’nin çıkarabileceği en zayıf adaydır. Murat Kurum, AKP’lilerin bile oyunun tamamını alamıyor.”

‘ERDOĞAN, İMAMOĞLU’NUN KARŞISINA ÇIKACAK YA DA MAĞLUBİYETİ KABULLENECEK’

Sencar, Erdoğan’ın bizzat İstanbul’a gelerek İmamoğlu’nun sahada karşısına çıkacağı ya da seçim mağlubiyetini kabullenmek zorunda kalacağını belirterek, “Murat Kurum kesinlikle yanlış adaydır. Erdoğan’ın elinde bu gidişatın yönünü değiştirebilecek istikametini değiştirebilecek imkânların da olduğunu düşünüyorum”dedi.

‘SİYASAL ZEKÂSI ZİRVEDEYKEN NASIL BÖYLE BİR HATA YAPTI’

Refah Partisi ile işbirliğinin Erdoğan’a yetebileceğini vurgulayan Sancar, “5 puanı var. Çünkü istanbul’da Yeniden Refah Partisi son aylarda mevcut oyunu iki buçuktan 5’e çıkardı. Ve bu oyun tamamını da AK Parti’den alıyor. Yani 2 buçuktan beşe çıkarken 2 buçuk puanını da AK Parti’den alıyor. Erdoğan gibi siyasal zekâsı zirve yapmış bir adamın böyle bir hata yapmıştır. Ben anlayabiliyor değil, anlayamıyorum” dedi.

‘MURAT KURUM, SİYASİ HAYATININ EN BÜYÜK HATASI’

Murat Kurum’un adaylığının Erdoğan’ın siyasi hayatındaki en büyük hatası olduğunu öne süren Sencar, şöyle konuştu:

“Erdoğan’ın siyasi hayatında yapabileceği, şimdiye kadar yapacağı, yapmış olduğu en büyük hatadır. Türkiye’nin önümüzdeki 20 yılının belirleyicisi bir seçim. Erdoğan, istanbul’u kaybederse ben şundan eminim, eldeki veriler bunu gösteriyor. Eğer başka bir olay olmazsa,  2028’de İmamoğlu, Erdoğan’dan çok rahat bir şekilde cumhurbaşkanlığını alacaktır… Ve bunu yaptığı takdirde bunu becerdiği takdirde İmamoğlu, önümüzdeki 20 yılın sürekli Cumhurbaşkanı olmaya adaydır. Erdoğan bunu görmüyor olmasını ben düşünemiyorum.”

‘İMAMOĞLU, ERDOĞAN ÇAPINDA BİR LİDERDİR’

Sencer, İstanbul seçiminin Erdoğan ile İmamoğlu açısından olmazsa olmaz seçim olduğunu belirteterek, şu ifadeleri kullandı: “Hem İmamoğlu, İstanbul’u almak zorunda, siyasi hayatta varlığını sürdürebilmesi için hem de Erdoğan almak zorunda. Erdoğan’ın elindeki silahları, imkânları ben yeterince kullandığı kanaatinde değilim ve bunu bilerek yaptığı kanaatinde değilim. Hâlâ adayı İmamoğlu’nu yeterince karşısında güçlü bir rakip olarak görmüyor diye düşünüyorum. Çünkü Murat Kurum gibi birisini çıkarması İmamoğlu’nu ciddiye almadığını gösteriyor. İmamoğlu, Erdoğan çapında bir siyasi liderdir. 5 yıllık tecrübesi bunu bize gösterdi. Erdoğan’ı 2 defa, tarihinde 2 defa yenen adamdır.”

‘ERDOĞAN’I ÜÇÜNCÜ KEZ YENERSE ÖNÜNÜ KİMSE TIKAMAYAZ’

Erdoğan’ı 30 yıllık siyasi hayatında İmamoğlu’nu iki kez yendiğini tekrarlayan Sencar, “Bu üçüncü defa da yenerse artık İmamoğlu’nun önünü Erdoğan da tıkayamaz, siyaseten tıkayamazlar. Şimdi bu anlamda CHP içerisinde de bir engeli olmayacağını anladık. Çünkü Özgür Özel dünyacağını yayında mutlaka takip etmişsinizdir. ‘Eğer anketlerde Erdoğan’ın üzerinde çıkarsa bu seçimi kazandıktan sonra ben cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklerim’ dedi. İmamoğlu, istanbul’u aldıktan sonra 2028 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimde hiç kimse engelleyemez” diye konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com