Özel’in DEM hassasiyeti: Ekrem Bey dünya kadar Kürt oyu alıyor

Partisinin Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal'ın DEM Parti'ye yönelik sözleri hakkında konuşan CHP lideri Özel, "Ekrem Bey dünya kadar Kürt oyu alıyor" dedi.

  • ü
  • 15 Mart 2024
  • ü
  • Politika

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, KRT canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özel, CHP İstanbul İl Başkanlığı yöneticilerinin yer aldığı ve sosyal medyada gündem olan para sayma görüntüleri hakkında, “Bu bir kaset kumpasıydı. Cumhuriyet Halk Partisi kongresini kirletmeye ve bugün parti içinde bir tartışma yaratmaya yönelik bir kumpastı” ifadelerini kullandı.

Bir soru üzerine, hiçbir yerde kaybetme endişesi taşımadıklarını söyleyen CHP lideri Özel, Hatay’ı yakından takip ettiklerini belirtti ve “Lütfü Savaş, daha önceki seçimlerde olduğu gibi hızla farkı kapatıp seçimi kazanma noktasına geliyor diye görünüyor. Hatay’ı kazansak, bu benim açımdan sürpriz olmayacak.” dedi.

AFYONKARAHISAR ADAYI KÖKSAL’IN SÖZLERİ

Partinin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’ın sözlerinin sorulması üzerine ise Özel, bu gündemin CHP açısından doğru bir biçimde çözülüp geride bırakıldığını öne sürdü.

‘EKREM BEY DÜNYA KADAR KÜRT OYU ALIYOR’

Köksal’ın derdini anlatırken kullandığı ifadelerin yanlış anlaşılmaya müsait olduğunu belirten Özel, şunları kaydetti:

“Afyon siyaseti açısından elverişli olabilir. Ama bu ifadelerin bu kelimelerle kullanılması genel seçimlerde DEM’e oy vermiş, yerel seçimlerde CHP’li bir adayı kendi gönlüyle tercih edecek ortalama bir DEM seçmenini rencide edebilirdi. Zaten tahmin ettiğimiz gibi de alınganlık oldu. Ekrem Bey’in açıklaması kendi seçim bölgesinde, o da dünya kadar Kürt oyu alıyor, seçiliyor. Kendisi açısından anlaşılır. Ama içindeki hüküm cümleleri bizim konuya dahil olmamızdan sonra düştü. Düşmesi gerekir. Cümlelerinin kurulmuş olmasının bugüne bir faydası olmaz.”

CHP’DE TEMİZLENİLMESİ GEREKEN ADAMLARDIR KİM?

Partide, İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kaybetmesi için çalışma yürütenler bulunduğu yönündeki iddianın sorulması üzerine Özel, CHP’de böyle bir çalışma yapan kimsenin olmadığını söyledi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde öyle çalışma yürüten kişi olmaz. Öyle çalışma yapan kişi Cumhuriyet Halk Partili değildir. Bu parti seçime giderken birileri İstanbul Büyükşehir’i, kaç yıl sonra kazanmışız, ne kadar önemli bir yer, kaybettirme üzerine plan yapıyorsa, bunlar hasbelkader partinin kimliğini taşıyorlarsa kısa sürede elinden almak lazım. Bunu yapan yoktur. Yapan birkaç meczubu görüyorum orada, burada. Ama onlar da nasıl partili, nereden gelmiş, nasıl partiyi enfekte etmiş? Temizlenilmesi gereken adamlardır onlar.” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com